Semizotunun değerli faydalarını süzme yoğurt, zeytinyağı ve baharatlarla birleştirerek eşsiz bir lezzet yaratın! Yoğurtlu semizotu tarifiyle tanışın ve yaz sofralarınızı tazeleyin!
Semizotu, yoğurt, zeytinyağı ve sarımsağın mükemmel birleşimiyle hazırlanan yoğurtlu semizotu tarifi, sağlıklı ve leziz bir seçenek sunuyor. Adım adım tarifi, malzeme listesi ve püf noktalarıyla bu eşsiz lezzeti keşfedin
Malzemeler:
· 1/2 bağ semizotu
· 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
· 1 yemek kaşığı zeytinyağı
· 2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
· 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
· 1 yemek kaşı zeytinyağı
· 1 tutam pul biber
Yoğurtlu Semizotu Tarifinin Püf Noktaları
Süzme yoğurt yerine ev yoğurdu ya da paketli yoğurt kullanırsanız yoğurtlu semizotu sulanır.
Yoğurtlu Semizotu Nasıl Yapılır?
1. Semizotlarını güzelce yıkayın, yaprak kısımlarından ayıklayın ve ince ince kıyıp derin bir kaseye koyun.
2. Ayrı bir kaseye süzme yoğurt, sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyin, karıştırın.
3. Süzme yoğurtlu sosun üzerine doğramış olduğunuz semizotlarını ekleyin.
4. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
4. Yoğurtlu semizotunu bir servis tabağına alın.
5. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
6. Arzuya göre pul biber ile süsleyin.
Afiyet olsun.