Kabak böreği, hem hızlı hem nefis! Bu tarifi denemeden geçmeyin. En pratik ve lezzetli yemeklerden biri!
İçinde eriyen peynirin eşsiz lezzetiyle kabak böreği tarifimizle tanışın! Pratik ve lezzetli bu tarifi mutlaka deneyin.
Kabak böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız, bu tarif tam size göre. Hazır yufka ile pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kabak böreği, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak.
Fırında kabak böreği tarifi ile hem kolay hem de nefis bir börek yapabilirsiniz. Kabak ve peynirle harika bir lezzet yakalayan bu tarif, 5 dakikada hazır. İşte detaylar.
KABAK BÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER
4/5 tane kabak
1/2 su bardağı kaşar
Sosu için;
1 yemek kaşığı dolusu erimiş tereyağı
2 kaşık zeytin yağı
Yarım su bardağı süt
YAPILIŞI
Kabakları ince uzun dilimlerle kesin.
Ardından kabakları tepsiye dizin ve fırına atın.
Sos malzemelerini bir araya getirin.
Yufkaları tezgaha serin ve üzerine kabak dilimlerini yerleştirin.
İkinci yufkayı üzerine yerleştirin ve soslayın.
Üzerine bol kaşar serpiştirdiğimiz yufkayı kenarlarından kıvırarak sarın.
Orta kalınlıkta olan yufkaları dilimlere ayırın.
Arda kalan sosu yufkaların üzerine sürün.
İsteğe göre üzerine susam serpin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...