Yemek

Adana’nın enfes lezzeti: Soğuk kış günlerinin kurtarıcısı Analı Kızlı Çorbası nasıl yapılır?

Soğuk kış aylarında içimizi ısıtan, aynı zamanda doyurucu bir lezzet arıyorsanız, analı kızlı çorbası tam size göre! Adana mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan bu çorba, hem geleneksel tatları sofralara taşırken hem de pratik bir seçenek sunuyor. Analı kızlı çorbası tarifiyle kış sofralarınıza lezzet katmak artık çok kolay.

Abone Ol

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden olan çorbalar, sofralarımızın baş tacıdır. Akdeniz mutfağının gözde lezzetlerinden olan analı kızlı çorbası, hem doyurucu hem de besleyici yapısıyla büyük beğeni topluyor. İsmiyle dikkat çeken bu çorba, özellikle Adana mutfağında sıkça tercih edilen özel bir yemektir. Peki, analı kızlı çorbası nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi…

Analı Kızlı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

İç Harcı:

200 g yağsız koyun kıyması
2 adet soğan (doğranmış)
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 g tereyağı
Tuz ve karabiber

Dış Harcı:

250 g dövülmüş dana eti
2.5 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
6 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı su

Çorba Suyu:

50 g tereyağı
1 adet büyük soğan (doğranmış)
1.5 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kase haşlanmış nohut
Tuz ve karabiber
10-12 bardak et suyu
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kuru nane

Analı Kızlı Çorbası Tarifi Adım Adım

İç Harcı Hazırlayın: Kıymayı tencerede kavurun. Suyunu çektikten sonra soğanları, salçayı, baharatları ve tereyağını ekleyin. İyice kavurduktan sonra soğumaya bırakın.
Dış Harcı Hazırlayın: Bulgurun üzerine su döküp 5-10 dakika bekletin. Yumurta, irmik ve dövülmüş eti ekleyip yoğurun. Salça, un ve baharatları da ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Köfteleri Hazırlayın: Büyük köfteler (analık) için ceviz büyüklüğünde hamur parçalarını yuvarlayın ve içini açarak kıymalı harçla doldurun. Küçük köfteler (kızlık) için ise nohut büyüklüğünde hamur yuvarlayın.
Çorba Suyunu Hazırlayın: Tereyağını eritin, doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Salçaları ilave edin ve hafifçe kavurduktan sonra et suyunu ekleyin. Nohutları, baharatları ve limon suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
Köfteleri Pişirin: Küçük köfteleri suya ekleyin, 5 dakika sonra büyük köfteleri de ekleyin. Büyük köfteler suyun üstüne çıktığında çorbanız pişmiş demektir. Kuru nane ekleyip karıştırın.
Servis Edin: Çorbanızı sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }