Ege'nin otantik meze kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan Ahtapot Salatası'nın adım adım hazırlığı ve sunumu için detaylı tarifimizi okuyun. Deniz ürünlerinin en lezzetlisini sofralarınızda misafir edin!
AHTAPOT SALATASI NASIL YAPILIR?
1 kg - 750 gram ahtapot
Yarım kuru soğan
1 limon
4-5 dal maydanoz
3-4 yaprak defne
3-4 dal dereotu
1 havuç
1 yemek kaşığı şeker
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 litre su
Yapılışı:
* Ahtapot bütün halde, tencere içindeki suya katılır.
* İki parçaya bölünmüş soğan, yarım limon, maydanoz, defne yaprakları, sirke, sarımsak ve şeker ile kısık ateşte 1,5 saate yakın pişirilir.
* Ardından ahtapot sudan çıkarılır ve soğuk suya tutulur.
* Soğuduktan sonra da üst kabuğu ve kafa kısmı çıkarılarak temizlenir.
* Kuşbaşı şeklinde dilimlenen ahtapot, ince kıyılmış dereotu ile harmanlanerek servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir.
* Yarım limon, 4-5 dal maydanoz ve dilimlenmiş havuçla beraber servis edilir.