Yemek

Ahtapot salatası ile Ege'nin enfes lezzetini sofralarınıza taşıyın!

MasterChef'ten çıkan ve sofralarınıza Ege'nin taptaze deniz esintisini taşıyacak Ahtapot Salatası tarifi!

Abone Ol

Ege'nin otantik meze kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan Ahtapot Salatası'nın adım adım hazırlığı ve sunumu için detaylı tarifimizi okuyun. Deniz ürünlerinin en lezzetlisini sofralarınızda misafir edin!

AHTAPOT SALATASI NASIL YAPILIR? 

1 kg - 750 gram ahtapot
Yarım kuru soğan
1 limon
4-5 dal maydanoz
3-4 yaprak defne
3-4 dal dereotu
1 havuç
1 yemek kaşığı şeker
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 litre su

Yapılışı: 

* Ahtapot bütün halde, tencere içindeki suya katılır.

* İki parçaya bölünmüş soğan, yarım limon, maydanoz, defne yaprakları, sirke, sarımsak ve şeker ile kısık ateşte 1,5 saate yakın pişirilir.

* Ardından ahtapot sudan çıkarılır ve soğuk suya tutulur.

* Soğuduktan sonra da üst kabuğu ve kafa kısmı çıkarılarak temizlenir.

* Kuşbaşı şeklinde dilimlenen ahtapot, ince kıyılmış dereotu ile harmanlanerek servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir.

* Yarım limon, 4-5 dal maydanoz ve dilimlenmiş havuçla beraber servis edilir.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }