Geleneksel tavuk dürümü bir kenara bırakın! Bu kez tepside, tortilla ile buluşan tavuk dürüm tarifimizle karşınızdayız. Dürüm sevdalılarına müjde! Tortilla ve tavuk göğsüyle hazırlanan bu tepsili tarif, akşam yemeklerinizi bir adım öteye taşıyacak.

Lezzetin ve pratikliğin mükemmel birleşimi olan tepsili tavuk dürüm tarifiyle, akşam yemekleriniz artık çok daha keyifli geçecek.

Malzeme Listesi

İrmik Helvası'na lezzet katan tüyo! İçine bir yemek kaşığı ekleyin İrmik Helvası'na lezzet katan tüyo! İçine bir yemek kaşığı ekleyin

4 adet tortilla
4 dilim tavuk göğüs
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 kase domates sos
1/2 kase cheddar peyniri
göz kararı baharatlar

Hazırlanışı

Tavuk göğüslerini dilimleyin ve bir karıştırma kabına alın. Soğan ile kırmızı biberleri de doğrayın ve karışıma ekleyin. Domates sosunu, dilediğiniz baharatları da karışıma ekleyin ve hepsini karıştırıp bir pişirme kabına alın. Yaklaşık 20 dakika kadar 190 derece fırında pişirin (Tamamen pişmesine gerek yok, tortilla içerisinde tekrar fırına girecek)

Yuvarlak bir kaba tortillaları üçgen şekil olacak şekilde atın. Bir kat rendelenmiş cheddar peynirini ve üzerine tavuklu karışımı dökün (Dilerseniz bu işlemi 2 kez tekrarlayabilirsiniz)1 adet tortilla ile üzerini kapatın ve tekrar fırına verin (190 derece 20 dakika)

Tavuk dürüm fırında iken üzeri için sos hazırlayın. Sos için; 1 çorba kaşığı tereyağının içierinde 1 parça beyaz peynir ekleyin ve sos kalıbında eritin)

Fırından çıkardığınız Tavuk dürümü ters çevirin. Üzerine dilediğiniz kadar sos ekleyin ve maydanoz ile servis yapın...

Tepside tavuk dürüm, hem pratikliği hem de eşsiz lezzetiyle kısa sürede sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bu tarifi deneyerek, akşam yemeklerinizi farklı ve lezzetli bir boyuta taşıyabilirsiniz. Afiyet olsun!