Çay saatlerinizi renklendirecek, misafirlerinizi büyüleyecek peynirli büzgü börek tarifiyle tanışmaya hazır mısınız?

Pratik ve gösterişli bir börek tarifi arayışındaysanız, peynirli büzgü börek tam size göre! Hemen denemek için okumaya devam edin.

Kahvaltı sofraları, 5 çayları ve çat kapı misafirler için hem pratik ve hem de gösterişli bir tarif. Çay keyfinize eşlik edecek peynirli büzgü börekler, herkesten bolca beğeni alacak.

Kuru Bamya Çorbası Tarifi: MasterChef Kuru Bamya Çorbası nasıl yapılır? Kuru Bamya Çorbası Tarifi: MasterChef Kuru Bamya Çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler:

3 adet yufka
½ çay bardağı sıvıyağ
300 gr koyun peyniri
½ demet maydanoz
1 adet yumurta akı
2 adet yumurta sarısı

Yapılışı:

Peynir, maydonoz ve yumurta akını bir kapta karıştırın.
Yufkayı dörde bölün, her bir parçasını sıvıyağ ile yağlayın.
Üçgen yufkanın alt kısmından başlayarak ucuna kadar oklavaya sarın ve kenarlarından büzüştürün.
Oklavayı yufkadan dikkatlice çıkarın ve iki ucunu birleştirerek ortası çukur bir yuvarlak yapın.
Yufkaları tepsiye dizin birleşim yerlerine kürdan batırarak destekleyin.
Ortasına peynirli harçtan koyun.
Kenarlarına yumurta sarısı sürün.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.