Yemek

Anneniz yapmış gibi: En lezzetli Erişte tarifi

Evde erişte yapmak isteyenler için harika bir tarif. Sadece 15 dakikada hazır olan erişte, tereyağı ile lezzetleniyor. Erişte, hem pratik hem de lezzetli bir yemek. Bu tarif ile eriştenizi daha da lezzetlendirebilirsiniz. Servis ederken beyaz peynir ve ceviz kullanarak sofranızı şenlendirebilirsiniz.

Abone Ol

Ev yapımı, mis gibi tereyağlı erişte tarifini öğrenin ve sofralarınızı bu eşsiz lezzetle taçlandırın.

Anne lezzetlerinde baş köşeye oturan köy makarnası, makarnaya alternatif olarak en çok sevilen yemeklerden biri. Bin bir zahmetle açılan ve elle kesilen erişteler, özenle kurutulduktan sonra tereyağında mis gibi pişirilmeye hazır hâle getiriliyor. Birkaç dakikada hazır hâle gelen erişte tarifi her türlü ana yemeğin yanına yakışıyor. Tereyağıyla yiyenleri mest eden bu tarifin detaylarını hemen aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Özellikle kısıtlı vakitleri olanlar için enfes bir lezzet olan erişte, klasik makarna lezzetinden sıkılanlar için de bire bir. Daha sulu kıvamda sevenler için suyu artırıldığında dahi enfes biri lezzet sunuyor. Mis gibi yayılan tereyağı kokusunu mutfağınızda, eriştenin mükemmel lezzetini evinizde hissedebilirsiniz. Pratik olduğu kadar lezzetli olan erişte, evdeki malzemelerle kısa sürede hazır oluyor. İşte erişte nasıl pişirilir sorusunun yanıtı…

ERİŞTE MALZEMELERİ

Evinizde muhtemelen olan malzemelerle, sadece 15 dakika gibi bir sürede erişte pişirebilirsiniz. Ayrıca erişte, herhangi bir bakkalda dahi bulunabilecek bir yiyecektir. Erişteyi hazır ettikten sonra diğer malzemeleri de tezgâha koyarak daha pratik bir pişirme süreci gerçekleştirebilirsiniz. İşte erişte yapımı için gereken malzemeler;

2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı erişte
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı kaynar su
2 çay kaşığı tuz

ERİŞTE NASIL YAPILIR?

Püf Noktası: Erişte yapımına geçmeden önce tarifin püf noktasını öğrenerek daha lezzetli bir kıvam elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra tereyağı ile beraber sıvı yağ kullanarak da daha lezzetli bir tat sağlayabilirsiniz. Kavururken orta – kısık ateş kullanmak da eriştelerin yanmasını önleyecektir.

Pişirme Önerisi: Erişteleri gereğinden fazla haşlamanız durumunda hamur olabilirler. Bunu önlemek için ideal haşlama süresinde dikkat etmelisiniz.

İşte erişte nasıl yapılır sorusunun yanıtı…

Yayvan bir tencereyi orta – kısık ateşe alarak tereyağı ve sıvı yağı ekleyin.
Yağ ısındıktan sonra erişteleri tencereye dökün ve hafif kahverengi bir kıvam alıncaya dek karıştırın.
Erişteler kavrulduktan sonra üzerine kaynar su ekleyerek tuzu ilave edin. Ardından tencereyi kısık ateşe alarak kapağını kapatın.
Erişteler suyunu çektiyse altını kaparak 15 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Afiyet Olsun.

Servis Önerisi: Erişteyi servis ederken beyaz peynir ve ceviz kullanabilirsiniz.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }