Yemek

Antep mutfağının eşsiz lezzeti: Lokum gibi Ali Nazik nasıl yapılır?

Türk mutfağının göz bebeği Ali Nazik, Gaziantep'ten evlerimize geliyor! Hem lezzetli hem pratik bu tarifle sofralarınız şenlenecek. Ali Nazik, adı gibi narin ve lezzetli bir yemek. Peki, bu eşsiz lezzeti evde nasıl hazırlarsınız? İşte adım adım tarifimiz...

Abone Ol

Gaziantep'in meşhur lezzeti Ali Nazik, evinizdeki sofraları süslemek için hazır. Püf noktalarıyla birlikte muhteşem bir tarif sizleri bekliyor.

Ali Nazik yapmak isteyenler için pratik ve nefis bir tarif hazırladık. Közlenmiş patlıcan ve yoğurtla yapılan bu lezzetli meze, lokum gibi etle buluşunca ortaya muhteşem bir tat çıkıyor.

Ali Nazik malzemeleri

50 gram tereyağı (3,5 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
500 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış)
1 yemek kaşığı biber salçası (
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Patlıcanlı karışım için:

1 kase yoğurt
4 adet közlenmiş patlıcan
1.5 çay kaşığı tuz

Ali Nazik nasıl yapılır

Ali Nazik tarifi için ilk olarak bir püf nokta vermek isteriz. Patlıcanlarınıza bıçak yardımıyla minik delikler açarak fırında ya da ocak üzerinde közleyin. Kabuklarını daha kolay soyabilmek için patlıcanlarınızın içi henüz sıcakken bir kabın içine alın ve kabın kapağını kapatın. Bu şekilde 5-10 bırakın. Ptlıcanlarrınız terleyecek ve daha kolay soyulacaktır. Etinizi kısık ateşte suyunu salana kadar ağır ağır pişirin ve yumuşacık olmasını sağlayın. Yoğurdun üzerine etleri çok sıcakken aktarmama özen gösterin. Çok sıcak et, yoğurdun sulanmasına neden olacak ve yemeğinizin tadını etkileyecektir.

Alinazik tarifi için tereyağını derin bir tavanın içine alın. Sarımsağı ilave ederek yavaşça kavurmaya başlayın.
Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ekleyerek karıştırın, kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakın.
Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ve sevdiğiniz diğer baharatları ekleyerek tatlandırın ve etinizi ocaktan alın.
Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımı ile iyice ezin.
Patlıcanlarınızı ezme aşamasında üzerine hafifçe tuz atın.
İyice ezildiklerinde yoğurtla bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştırın.
Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alın. Ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız etleri de üzerine yerleştirin. Sosunu ilave ederek servis edin.
Şimdiden afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }