Yemek

Az malzemeyle büyük lezzet: Acıbadem Kurabiyesi tarifi

Acıbadem kurabiyesi, özgün tatlarına hasret kalanların en büyük kurtarıcısı. Hem az malzemeyle hem de o eşsiz damak zevkiyle bir araya gelince, kimse bu lezzetten uzak duramıyor.

Abone Ol

Az ve öz malzemeyle hazırlanan, fakat lezzetiyle büyüleyen bir kurabiyenin sırlarıyla tanışmaya ne dersiniz? İşte, evde acıbadem kurabiyesi yapmanın püf noktaları!

Damak zevkinize uygun, hafif ve tatmin edici bir lezzeti kolayca hazırlamaya hazır mısınız? Acıbadem kurabiyesi tarifi tam da aradığınız şey olabilir.
 

MALZEMELER

3 adet yumurtanın akı

1,5 su bardağı badem unu

1 su bardağı toz şeker

1/4 çay kaşığı tuz

Yarım paket vanilin

Yarım tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Bir tencerenin içerisine vanilin ve limon suyu hariç bütün malzemeleri ekleyip ocağı açın, şeker eriyene dek karıştırın.

Şeker eridiği zaman içerisine vanilin ekleyin ve soğuması için bir kaba aktarın.

Soğuduğu zaman limon suyunu ekleyin mikserle 5 dakika boyunca çırpın.

Fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serin ve kaşık yardımıyla elde ettiğiniz hamurlara şekil vererek tepsiye aktarın.

Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık olarak 50 dakika boyunca pişirin.

Kurabiyelerin üzerleri çatlayınca fırından çıkarabilirsiniz.

Soğumalarını bekledikten sonra yağlı kağıttan çıkarıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }