Sağlıklı besinler hakkındaki açıklamalarıyla öne çıkan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Osmanlı padişahlarının tükettiği bir gıdaya değinip faydalarını sıraladı. Uzman isim, bu besinin iltihaplı hastalıkların tedavisinde destekleyici doğal bir takviye olarak kullanılabileceğini belirtti.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun Osmanlı imparatorlarının şifa kaynağıydı' dediği beyaz dutun faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini, lif ve kalsiyum açısından zengin olan beyaz dut, aynı zamanda doğal bir antioksidan kaynağıdır.

Beyaz dut, düzenli tüketildiğinde vücuttaki alyuvar üretimini artırarak kansızlığı engeller.

Gelinim Mutfakta Hamursuz Patlıcanlı Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler? Gelinim Mutfakta Hamursuz Patlıcanlı Lazanya nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları neler?

GRİP HASTALIĞINA KARŞI KALKAN GÖREVİ GÖRÜR

Kötü kolestrolü düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir. A, K ve B vitaminleri açısından da zengin olan beyaz dut, grip ve enfeksiyon hastalıklarına karşı vücudu korur.

OSMANLI DÖNEMİNDE O HASTALIĞIN TEDAVİSİ İÇİN KULLANILIYORDU!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu'da beyaz dutun yapraklarının şeker hastalığının tedavisinde kullanıldığı biliniyor. Dut yaprağı ayrıca doğal bir antiseptik ve antibiyotik olarak kullanılıyor. Böylelikle şeker hastalarının kapanmayan yaralarının tedavisinde önemli bir rol oynuyor.