Yemek

Bir dilimde mutluluk: Lezzetli ve pratik Gelin Tatlısı tarifi

Özel günlerinizde ya da misafirlerinizi şımartmak istediğinizde, evde yapabileceğiniz en lezzetli tatlılardan biri olan Gelin Tatlısı tarifimizle tanışın. Kolay adımlarla, damakları şenlendirecek bu tatlıyı denemeye ne dersiniz?

Abone Ol

Evinizde düğün havası yaratmak istiyorsanız, bu Gelin Tatlısı tarifi tam size göre! Hem pratik hem de çok lezzetli olan bu tatlı, sofralarınıza şıklık katacak.

Misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir tatlı arıyorsanız, Gelin Tatlısı yapımı oldukça basit ve lezzetli bir seçenek. İşte adım adım kolay Gelin Tatlısı tarifi!

Gelin Tatlısı, özel günlerin vazgeçilmez tatlılarından biridir. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarif, tatlı anlarınıza eşlik edecek. İşte, lezzetli ve pratik Gelin Tatlısı yapmanın yolları.

Gelin Tatlısı tarifi

MALZEMELER

Keki için:

4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi için:

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Keki ıslatmak için:
2,5 su bardağı süt

Üzeri için:

Hindistan cevizi

TARİF

Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tüm malzemeleri çırpmaya devam edin. Daha sonra kek karışımını fırın tepsisine alın ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kekiniz pişince fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.
Diğer taraftan da muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede karıştırın ve ocağa alın. Karışımınız kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve hazır olunca ocaktan alın. Muhallebiniz ılıyınca üzerine toz krem şanti ekleyip mikser ile çırpın. 2,5 su bardağı soğuk süt ile kekinizi ıslatın. Üzerine muhallebiyi dökün ve düzgün bir şekilde yayın.
Son olarak tatlınızın üzerini Hindistan cevizi ile kaplayıp buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun...
Püf noktası: Gelin Tatlısı yapmanın püf noktası tam ölçülü keki ve kremasında saklıdır. Ayrıca tatlınızı bir gece bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.

Artık Gelin Tatlısı yapmanın püf noktalarını biliyorsunuz. Bu tarifle, özel günlerinizde veya sıradan günlerinizi özel kılmak için lezzetli bir seçenek sunabilirsiniz. Tatlıyı bir gece önceden hazırlayarak lezzetinin daha da artmasını sağlayabilirsiniz. Umarız bu tatlı tarifi, sofralarınızı süsler ve tatlı anılar biriktirmenize yardımcı olur. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }