Böreğin en güzel hali şipşak pofuduk gül böreği ile sofralarınızda! Klasik börek tariflerini unutun, bu eşsiz tarif ile hem zamandan tasarruf edin, hem de damağınızda iz bırakan lezzetler yakalayın.

GÜL BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

5 adet yufka
1 şişe soda
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su

İçi için:

Zuhal Topal’la Yemekteyiz Duygu Apaydın kimdir? Kaç yaşında, nereli? Zuhal Topal’la Yemekteyiz Duygu Apaydın kimdir? Kaç yaşında, nereli?

200 gram süzme peynir
2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI

1. Bir tavada tereyağını eritin ve üzerine sıvı yağı ekleyin.
2. Bir kaba sodayı koyun ve sodanın üzerine bir su bardağı kadar su ekleyin.
3. İçi için; süzme peynirimizi çatal yardımıyla ezin, daha sonra içine bir adet yumurtayı kırın. Bu karışımı yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın.
4. Börek için: Bir yufkayı dörde bölün. Böldüğünüz parçalara hazırladığımız yağ karışımından bolca sürün ve fırça yardımıyla dağıtın.
5. İçine hazırladığımız yoğurt kıvamındaki peynirimizden bir tatlı kaşığı kadar alıp şerit şeklinde sürün.
6. Yuvarlayın ve yuvarladığınız uzun ince yufkaya gül şekli verin. Sardığınız böreği sodalı karışıma batırın, 2-3 saniye bekletin.
7. Etrafına bir yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün.
8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda ortalama yarım saat piştikten sonra böreğimiz servise hazır olacaktır.

Afiyet olsun!

Kaynak: Aydınlık