Kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi zenginleştirecek, bayatlamayan ve her daim yumuşacık poğaçalar yapmaya hazır mısınız? İşte adım adım tarifimiz...
Mutfakta biraz sihir yapmaya ne dersiniz? Bu basit ama etkili poğaça tarifiyle, herkesin favorisi olmaya hazır olun!
Poğaça yapımında yeni misiniz, ya da deneyimli bir usta mı? Fark etmez, bu tarif her seviyeden herkesin evinde lezzetli poğaçalar yapabilmesini sağlayacak.
Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Nasıl Yapılır?
Malzemeler
250 ml ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı
2 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İçi için
Peynirli maydanozlu harç (isteğe göre farklı iç harç kullanabilirsiniz)
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
Bayatlamayan Yumuşacık Poğaça Nasıl Yapılır?
Bayatlamayan şerit poğaça için süt, şeker ve yaş maya yoğurma kabına alınarak maya çözülene kadar karıştırılır.
Sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ilave edilerek tekrar karıştırılır.
Yavaş yavaş un eklenerek hamur yoğrulur.
Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.Kullandığınız unun cinsine, kalitesine yada markasına göre un miktarı değişiklik gösterebilir. Unu kontrollü ilave etmeniz de fayda var.
Üzeri temiz bir bez ile örtülerek yarım saat kadar mayalandırılır.
Tezgaha çok az un serpilerek mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılır ve şekillendirilir.
Ben şerit poğaça şeklinde yaptım, bunun için hamur oval şekilde açılır.
Resimdeki gibi bıçak ile kesikler oluşturulur.
İç harcı yerleştirilerek rulo yapılır ve ay şekli verilir. Fotoğraflardan çok daha net bir şekilde görebilirsiniz.
Tüm hamur şekillendirildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 20 dk kadar tepside mayalandırılır.
190 C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20dk altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Bu yumuşacık ve bayatlamayan poğaça tarifiyle, mutfakta yeni bir başarıya imza atın. İster kahvaltıda, ister çay saatinde, bu lezzetli atıştırmalıklar her zaman beğeni toplayacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!
Yumuşacık Şerit poğaçalarımız servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.