Yemek

Bu tarif ile herkes sizi konuşacak: Misafirlerinizi hayran bırakacak Yumuşak Poğaça tarifi

Türk mutfağının gözdesi poğaçalar artık evinizde bayatlamadan daha uzun süre tazeliğini koruyacak! İşte bayatlamayan ve yumuşacık poğaça yapımının sırları.

Abone Ol

Herkesin severek yediği ve yapmak istediği yumuşak poğaçalar artık çok kolay! Bu tarif ile evinizde pastane lezzetinde poğaçalar yapabilirsiniz.

Yumuşaklığıyla dillerden düşmeyecek bir poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! İşte adım adım yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları.

Evde yapacağınız bu poğaça tarifiyle, pastane poğaçalarına taş çıkartacaksınız! Hem lezzetli hem de yumuşacık poğaçalar için işte tarifimiz.

YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket yaş maya
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
4-5 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta 
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı un

İç harcı için;

Damla çikolata, zeytin ya da peynir

YAPILIŞI

İlk olarak maya, süt, su ve çekeri birlikte karıştırıp 10 15 dakika boyunca köşede bekletin.

Ardından sıvıyağı 2 adet yumurta akı ve 6 su bardağı unu ekleyin.

Unu sıvı karışıma yavaş yavaş ekledikten sonra katı bir hal alan hamura bir yemek kaşığı sirke ekleyin.

Hamur toparlandıktan sonra 2 yemek kaşığı tereyağını katın.

Hamurun üzerini kapatın ve ılık bir yere alın 1 saat boyunca dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamuru şekillendirmek üzere tepsiye alın.

İçerisine istediğiniz harcı ekleyerek şekil verin ve tepsiye dizin.

180 derecede 20-25 dakika pişirin.

Bu kolay ve lezzetli yumuşak poğaça tarifi ile artık poğaçalarınız bayatlamadan daha uzun süre taze kalacak. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve farkı hissedin. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }