KAKAOLU CUPCAKE TARİFİ MALZEMELERİ
1 1/2 su bardağı (375 ml) şeker
1 1/4 su bardağı (310 ml) ağartılmamış çok amaçlı un
1/2 su bardağı (125 ml) kakao tozu, elenmiş
1 tatlı kaşığı (5 ml) kabartma tozu
1/4 çay kaşığı (1 ml) tuz
2 yumurta
3/4 su bardağı (180 ml) ılık su
1/2 su bardağı (125 ml) kanola yağı
2 çay kaşığı (10 ml) beyaz sirke
1 tatlı kaşığı (5 ml) vanilya özütü
Üzeri için;
2 su bardağı (500 ml) elenmiş pudra şekeri
6 yemek kaşığı (90 ml) tuzsuz tereyağı, hafifçe yumuşatılmış
3 yemek kaşığı (45 ml) sıcak su
2 yemek kaşığı (30 ml) elenmiş kakao tozu
KAKAOLU CUPCAKE YAPILIŞI
Raf orta konumdayken fırını önceden 180 ° C'ye ısıtın.
Bir kapta şeker, un, kakao tozu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Kenara koyun.
Geniş bir kapta yumurtaları, suyu, yağı, sirkeyi ve vanilyayı bir çırpma teli ile karıştırın. Kuru malzemeleri ekleyin ve hamur pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
Dondurma kepçesiyle hamuru cupcake kalıplarına paylaştırın. Yaklaşık 20 dakika veya kekin ortasına yerleştirilen bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Bir tel rafta soğumaya bırakın.
Üzeri için: Bir kapta, tüm malzemeleri karıştırın. Bir sıkma torbasına koyun ve keklerin üzerine sıkın. Damla çikolataları da serperek servis yapın.
KAKAOLU CUPCAKE PÜF NOKTASI
Yumurtalarınızın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin ve yumurta ile şekeri iyice çırpmalısınız.