Yemek

Bu tarifle misafirlerinizi şaşırtın: Kek ustası olmak isteyenlere mükemmel Havuçlu Kek tarifi

Evde havuçlu kek yapmanın zamanı geldi! Bu basit ve lezzetli tariflerle, herkesin ağzını sulandıracak muhteşem bir kek hazırlamaya hazır mısınız?

Abone Ol

Havuçlu kek, herkesin sevdiği klasik bir lezzet. Ama bu tariflerle, havuçlu kekinizi daha da özel bir hale getirebilirsiniz. İşte adım adım yol gösterici tarifimiz!

Mükemmel bir havuçlu kek yapmanın sırrını mı arıyorsunuz? Bu basit ve etkili yöntemlerle, evde lezzetli bir havuçlu kek yapabilirsiniz.

Havuçlu kek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu adım adım rehberle, evde herkesi etkileyecek lezzetli bir kek yapabilirsiniz.

Havuçlu Kek Tarifi

Malzemeler

4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
3 adet havuç
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığından biraz az karbonat
2 su bardağı un

Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kaba yumurtayı ve şekeri ekleyin. Mikser yardımı ile şeker eriyinceye ve tamamen köpürünceye kadar çırpın. Bu işlem yaklaşık 4-5 dakika sürecektir.
Malzemelerin üzerine sıvı yağı ekleyin. Çırpma işlemine 1 dakika daha devam edin.
2 su bardağı unu yavaş yavaş karışıma ilave edin. Kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı da harcın üzerine ekleyin. Tekrar çırpın.
Elde ettiğiniz harcın üzerine suyunu sıktığınız havuç rendesini ilave edin ve son kez çırpın. Harcınız pişmeye hazır.
Kullanacağınız kek kalıbının tabanını ve kenarlarını yağlayın ve üzerine biraz un serpiştirin. Bu yöntem kek piştikten sonra kalıptan kolayca çıkmasına yardımcı olacak. Kekiniz yapışmayacak ya da çıkarken parçalanmayacaktır.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına kek kalıbını yerleştirin. Yaklaşık 40 dakika keki fırında pişirin.
Kekin pişme süresi fırından fırına değiştiği için belli aralıklarla kekinizi kontrol edin. Üzeri kızarınca fırından çıkarın. Bir kürdanı kekin üzerine batırın. Çıkardığınızda kürdana hamur bulaşmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
İlk sıcağının çıkmasını bekleyin ve ardından kek kalıbını ters çevirin. Birkaç kez üzerine vurduktan ve biraz beklettikten sonra kekiniz kalıptan kolayca ayrılacaktır.
Afiyet olsun.

Bu tariflerle, evde havuçlu kek yapmanın ne kadar keyifli ve kolay olduğunu göreceksiniz. Herkesin beğenisini kazanacak bu lezzetli kek, sofralarınızın yıldızı olacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }