Pişmaniyenin kakaolu dokusuyla brownie'nin harmanlandığı bu eşsiz lezzeti denemeden geçmeyin! İşte adım adım Pişmaniyeli Brownie Cheescake tarifi...

Küçük Boyut, Büyük Lezzet: Çikolata ve Muzun Muazzam Kek TarifiHem brownie hem cheescake hem de pişmaniyeli ''Pişmaniyeli Brownie Cheescake'' özel günlerinizde farklı lezzetler yaratmak için mutlaka denemelisiniz.

Hem brownie hem cheescake hem de pişmaniyeli ''Pişmaniyeli Brownie Cheescake'' özel günlerinizde farklı lezzetler yaratmak için mutlaka denemelisiniz.

Malzeme Listesi

300 gr bitter çikolata (taban)
120 gr tereyağ(taban)
120 gr toz şeker(taban)
3 adet yumurta(taban)
40 gr un(taban)
350 gr labne(dolgu)
100 gr krema(dolgu)
40 gr buğday nişastası(dolgu)
125 gr toz şeker(dolgu)
3 adet yumurta(dolgu)
150 gr kakaolu pişmaniye(dolgu)

Hazırlanışı

Şef Osman Sezener kimdir? MasterChef konuğu Osman Sezener kaç yaşında, nereli? Şef Osman Sezener kimdir? MasterChef konuğu Osman Sezener kaç yaşında, nereli?

Brownie tabanı yapmak için ilk önce tereyağını ocakta eritip çikolataları içinde eritin.

Ayrı bir kapta şeker ve yumurtaları iyice beyazlaşana kadar çırpın. Çikolata ve tereyağ karışımını yumurtaları ekleyip çırpın. Unu da ekleyip karıştırın.

Kelepçeli bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 140 derece fırında 15 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkartıp dolgusunu yapana kadar soğutun.

Krem peynir ve toz şekeri mikserde 1-2 dakika çırpın. Kremayı da ilave edip 2-3 dakika çırpın. Üç yumurtayı teker teker ekleyip karışıma yedirin. Nişastayı da ekleyip yavaş devirde çırpın. Pişmaniyeleri tel tel ayırıp spatula yardımı ile karışıma yedirin.

130 derecede 45 dakika pişirin. Pişen keki fırında 1-2 saat dinlendirin. Çıkardıktan sonra soğutup buzdolabında da 1 gece bekletin ve ertesi gün servis edin. Afiyet olsun!