Bazen tek bir lokma, büyük bir lezzet fırtınası yaratır. İşte bu tarif de tam olarak böyle bir şey! Muz ve çikolatanın mükemmel birlikteliğiyle hazırlanan bu porsiyonluk kekler, lezzet arayışınızda yeni bir dönem başlatıyor.

Malzemeler

Kek için;

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 bucuk su bardağı un

2 dolu yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

İÇİ İÇİN;
1 muz

1/2 paket sütlü çikolata

KREMA İÇİN

2 poşet kremsanti

100 gr labne

1,5 cay bardagı soğuk süt

YAPILIŞI

Kek icin şeker ve yumurtayı çırpın.

Sırasıyla sıvı yağ, süt ekleyip karıştırmaya devam edin.

MasterChef Kerem’in favori yemeği: En lezzetli Patlıcan Musakka nasıl yapılır? MasterChef Kerem’in favori yemeği: En lezzetli Patlıcan Musakka nasıl yapılır?

Kuru malzemeleri eleyerek keke ekleyin.

Hamuru spatula yardımı ile karıştırıp, katı yağla iyice yağladığınız kalıplara paylaştırın.

175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 15 dakika kontrollü olarak pişirin pişen keklerinizi ister sadece sütle , ister kahveli- kakaolu sütle ıslatın.

Ortalarına birer tatlı kaşığı benmari usulü eritilmiş çikolata dökün.

1 adet muz kapatın.

Krema için süt krem şanti ve labneyi birkaç dakika çırpın.

Krema torbasına doldurup keklerinizin üzerini İstediğiniz şekilde süsleyin.

Muz ve çikolatanın eşsiz birlikteliğiyle hazırlanan bu porsiyonluk kek tarifi, lezzet deneyiminizi yeni bir seviyeye taşıyacak. Hem hafif hem de tatlı bir arayış içinde olanlar için ideal olan bu tarif, kısa sürede favoriniz olacak.