Çay saatlerini zenginleştirecek, bütçe dostu ve üç malzemeyle hazırlanabilen Palmier Kurabiye'nin sırrını keşfetmeye hazır mısınız?
3 malzeme ile yapacağınız ekonomik bir kurabiye tarifi mi arıyorsunuz; bu tarif tamda sizin ardığınız türde. Palmier Kurabiye 3 malzemeyle yapılması masrafsız olması ve herşeyden öte pratik olmasıyla diğer pahallı ve zaman alan kurabiyelerden öne çıkıyor.
Üstelik lezzet bakımından diğerlerine fark atıyor. Kurabiye üzerinde karamelize olan toz şeker zerecikleri damakta unutulmaz tat bırakıyor. Peki Palmier Kurabiye nasıl yapılır? Yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Haydi yapmaya başlayalım... çay saatlerini süsleyen Palmier kurabiye aynı zamanda bütçe dostu olması nedeniyle diger kurabiyelere fark atıyor. Bu ekonomik kurabiye ile kayınvalidenizin gönlünü çelmek hiçte zor değil. Tek yapmanız gereken çayın yanında iyi kızarmış kurabiyeyi servis etmeniz olacaktır. O halde gelin kayınvalidenizin taktirini kazanacak bir kurabiye yapalım. Hazır mısınız? Haydi başlayalım. Gönüllerde taht kuran Palmier Kurabiyeye tarifi.
Palmier Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
3 Yaprak milföy hamuru
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Palmier Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Oda sıcaklığına getirdiğiniz milföyü hafifçe unladığınız tezgâha koyun. Fırçayla ince bir kat erimiş tereyağı sürün.
Üzerine yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar şeker serpin.
İki ucunu zarf gibi katlayarak ortada birleştirin.
Tekrar üzerine tereyağı ve şeker ekleyin.
Bir kez daha katlayarak ortada birleştirin. Üzerine merdaneyle hafifçe bastırarak düzleştirin.
Hamuru tekrar ortadan katlayın ve 1 cm kalınlığında dilimler kesin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-30 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz!
Palmier Kurabiye Tarifinin Püf Noktası
İki tanesini birleştirerek yapmamızın sebebi daha büyük bir kare oluşturmak ve rahatlıkla sarmak. Milföy hamurlarınız büyükse bu şekilde 2 tane kullanmanıza gerek yok. Rulolar tam ortada birleştiğinde hazırladığınız ruloyu ters çevirerek soğutabilirsiniz. Bu şekilde dilimlemesi de daha kolay olacaktır. Oda sıcaklığındaki milföyleri dilimlemek ve şekil vermek biraz zor olabilir bu nedenle şekil vermeden önce mutlaka buzdolabında ya da soğutmaya özen gösterin. Oklavayla hamurlarınızı sadece birleştirin ve şekerlerin yapışmasını sağlayın. Hamurlarınızı açmayın. Dilerseniz içerisine toz şeker serpebilirsiniz, sürülebilir çikolata ilave edebilirsiniz.