Islak Kurabiye Tarifi Malzemeler:
Hamuru için:
150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
5 kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
3 su bardağı un
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Servisi İçin:
1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi, antep fıstığı veya pudra şekeri
Islak Kurabiye Yapılışı:
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişireceğiniz için fırını ısıtmaya başlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisini hazırlayın.
Derince bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin. Üzerine sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek tüm malzemeleri özleşene kadar karıştırın.
Karışıma yavaş yavaş un ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzda yuvarlayın ve parmağınızla ortasına hafifçe bastırarak şekillendirin. Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Hazırladığınız kurabiye hamurlarını önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri tepside 2 dakika kadar bekletin.
Bu arada şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye alın, karıştırarak kaynatın ve şekerin tamamen erimesini sağlayın. Ardından şerbeti soğutun.
Soğuyan şerbeti bir kaseye alın. Kurabiyeleri teker teker hazırladığınız şerbete batırın, arkalı önlü çevirin ve sonra bir servis tabağına dizin.
Tüm kurabiyeleri şerbetle aynı şekilde işlemleyin ve şerbeti çekmeleri için bekleyin.
Kurabiyeler şerbeti çektikten sonra üstlerini rendelenmiş Hindistan cevizi veya pudra şekeriyle süsleyin.
Islak kurabiyeleriniz artık servise hazır! Afiyet olsun.
Not: Şerbeti çektikten sonra kurabiyeler daha nemli ve yumuşak bir dokuya sahip olacaktır. Lezzetini ve nemini korumak için hava almayacak şekilde kapalı bir kapta saklayabilirsiniz.