Yemek

Bursa'nın eşsiz lezzeti: Cennet Çorbası tarifi

Bursa'nın yöresel lezzeti olan Cennet Çorbasını keşfedin! Bu eşsiz ve sıcak lezzet, sofralarınıza renk katacak. Hem lezzetli hem de sağlıklı, İşte adım adım tarifi...

Abone Ol

CENNET ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER:

2 adet orta boy patates
1 tane kuru soğan
4 yemek kaşığı mısır unu
3 yemek kaşığı tereyağı
5/6 su bardağı sıcak su
2 su bardağı tavuk suyu
2 diş sarımsak
Karabiber
Tuz

Üzeri için:

Toz biber
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Tencereye ilk olarak tereyağını alıp eritin.

Yağ eridiğinde içerisine mısır ununu alın ve kavurun.

Patates ve soğanı iri bir şekilde doğrayın ve tencereye alın.

5-10 dakika kavurduktan sonra malzemelerin içine sarımsak, karabiber ve tuz ekleyin.

Daha sonra içerisine sıcak suyu ve tavuk suyunu ilave edin.

Orta ateşte ara ara bakarak karıştırın.

Çorba pişince içerisindeki malzemeleri blenderdan geçirin ve bir kaç dakika daha pişirmek için orta ateşte ocağa alın.

En son üzeri için sıvıyağı ve toz biberi kızdırın.

Ve servis etmek için üzerine dökün.

Afiyet olsun...

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }