Yemek

Çay saatlerinin yıldızı: Bayatlamayan Tuzlu Kavanoz Kurabiye tarifi

Çay saatlerinizi taçlandıracak ve uzun süre tazeliğini koruyan tuzlu kavanoz kurabiyesi tarifiyle tanışmaya hazır olun. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damağınızda unutulmaz bir iz bırakacak bu tarifi adım adım anlatıyoruz.

Abone Ol

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve çay sohbetlerinize eşlik edecek tuzlu kavanoz kurabiyesi, hem lezzetli hem de pratik bir atıştırmalık seçeneği sunuyor. Uzun süre taze kalmayı başaran bu kurabiye tarifi için rehberimizi takip edin.

Sadece birkaç basit malzemeyle hazırlayabileceğiniz ve haftalarca tazeliğini koruyabilen tuzlu kavanoz kurabiyesi, çay saatlerinizin yeni favorisi olacak. İşte adım adım kolay ve lezzetli tuzlu kurabiye yapımı!

Çayın yanında lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için tuzlu kavanoz kurabiyesi ideal bir seçenek. Bu eşsiz tarif, hem kolay yapımı hem de uzun süreli tazeliğiyle herkesin beğenisini kazanacak. İşte detaylı tarifimiz.

MALZEMELER

125 gram oda sıcaklığında tereyağı

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı mahlep

3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı çörek otu

3 - 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı susam

PÜF NOKTASI NEDİR?

Kurabiyelerinize azar azar un ilave edin. Çok sert bir hamur elde etmemeye özen gösterin. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. İçerisine pekmez yerine bal ya da toz şeker koyabilirsiniz. Dilerseniz üzerine çörek otu ya da keten tohumu da serpebilirsiniz. Dilerseniz aynı tarifi tam buğday unuyla da yapabilirsiniz. Kurabiyelerinizi kavanozda saklarken kavanozun içerisine kağıt havlu koyun ve kavanozun ağzını sıkı bir şekilde kapatın. Serin ve kuru bir yerde saklayın. Kurabiyeleriniz bu şekilde 1,5 - 2 hafta kadar tazeliğini koruyacaktır.

YAPILIŞI

-Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kap içerisinde karıştırın.

-Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin.

-Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

-Hamurdan minik parçalar alın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.

-Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar 12-15 dakika kadar pişirin.

-Soğuduktan sonra kavanozda yaklaşık 2 hafta saklayabilirsiniz.

Tuzlu kavanoz kurabiyesi, pratik yapımı ve uzun süre tazeliğini koruma özelliğiyle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Çayınızı yudumlarken bu lezzetli kurabiyeleri tadın ve sohbetlerinizi tatlandırın. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu kolay tarifi deneyin; ev yapımı kurabiyelerin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }