Yemek

Çikolata sevenlere müjde: Sufle yapımı artık çok kolay! Çikolatalı Sufle nasıl yapılır?

Çikolata denilince akla ilk gelenlerden biri, içi eriyen muhteşem sufle! Peki, bu Fransız lezzetini evde nasıl yapabileceğinizi biliyor musunuz? İşte size adım adım çikolatalı sufle tarifi...

Abone Ol

Evinizde pastane rüzgarları estirmeye ne dersiniz? Eriyik çikolatalı lezzetiyle sufle tarifi, çikolata severler için bir cennet! İçi eriyen çikolatasıyla sufle, tatlı tutkunlarını kendine hayran bırakıyor. İşte o efsane tarif!

Çikolatanın en özel hali olan sufle, hem görselliğiyle hem de lezzetiyle sizi büyüleyecek. İşte evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz sufle tarifi!

Çikolatalı tatlılarından en popülerlerinden biri olan sufle pek çok kişinin favori tatlısıdır. İçindeki eriyik çikolatası ile sufle tam bir lezzet şölenidir. Bir Fransız tatlısı olan çikolatalı sufleyi siz de evinizde yapabilirsiniz. İşte gerek evdekilerin gerekse de misafirlerin takdirini toplayacak bir çikolatalı sufle tarifi.

Fransızca şişmiş anlamına gelen souffle tatlısı Türkçeye ve tatlı mutfağımıza sufle olarak geçmiştir. Özellikle çikolata sevenler için sufle en güzel tatlılardan biridir. Peki sufle nasıl yapılır? İşte sizin için en pratik sufle tarifi olarak mutlaka defterinize not etmeniz gerekn bir tarif. Bu sufle tarifi ile artık dışarıda sufle yeme alışkanlığına son veriyoruz!

Malzeme Listesi

3 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
170 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı un
110 gr tereyağı
göz kararı süslemek için pudra şekeri ve çilek

Hazırlanışı

Muffin kaplarını katı yağ ile yağlayın ve biraz un serpiştirin ve kalıbı sallayarak unun yayılmasını sağlayın. En son kalıbı ters çevirip fazla unun düşmesini sağlayın.

Bitter çikolataları tereyağıyla birlikte benmari usulü eritin. Başka bir kapta yumurtaları tuz ve şekerle birlikte iyice çırpın. Unu da ekleyip karıştırmaya devam edin.

Karışıma eritilmiş yağlı bitter çikolatayı yavaş yavaş akıtarak ve aynı zamanda karıştırarak yedirin.

Hazır olan çikolatalı karışımı muffin kalıplarına paylaştırın. 200 derece ısınmış fırında 10 dakika kadar pişirin.

Pişen suflelerin üzerine pudra şekeri serperek ve çilekle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
Sufleler piştikten sonra hiç zaman kaybetmeden sunuma hazır etmeniz gerekiyor. Yani ikram etmeden sadece 10 dk önce fırına vermelisiniz. Aksi halde içindeki çikolata tamamen donabiliyor.,

Evinizde hazırlayabileceğiniz bu eşsiz çikolatalı sufle tarifi, hem size hem de misafirlerinize unutulmaz bir tatlı deneyimi sunacak. Eriyen çikolatasıyla damakları şenlendiren bu Fransız klasiğini mutlaka deneyin ve lezzetin doruklarına çıkın!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }