Yemek

Çikolata ve krem şantinin muhteşem buluşması: Tadına doyamayacağınız Ağlayan Pasta tarifi

Abone Ol

Ev yapımı tatlıların en lezzetlilerinden biri olan Ağlayan Pasta, adım adım yapılışını sizlerle paylaşıyoruz. Bu pratik ve çikolatalı tarifle, tatlı dünyasında yeni bir sayfa açmaya hazır olun.

Ağlayan Pasta ile mutfakta yeni bir maceraya hazır mısınız? Hem göze hem damağa hitap eden bu lezzet, herkesi etkilemeye hazır. Basit adımlarla hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Çikolata ve krem şantinin muhteşem uyumuyla hazırlanan Ağlayan Pasta, tatlı severlerin yeni gözdesi. Bu özel tarif ile tatlı krizlerinize enfes bir çözüm getiriyoruz. Hazırsanız, tarife geçelim!

AĞLAYAN PASTA TARİFİ

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao (25 gram)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı süt
1 paket hazır çikolata sosu
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt (kek pişince üstüne dökülecek)

TARİF

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Sütü, kakaoyu, vanilini, kabartma tozunu ve elenmiş unu ekleyip tekrar çırpın.
Dikdörtgen borcamda yaklaşık 30 dk. 160 derecede keki pişirin.
Kek pişince 1,5 su bardağı sütü kekin üstüne dökün.
Krem şantiyi sütle çırpın.
Çikolata sosunu da paketteki tarife göre hazırlayın.
Krem şantiyi soğuyan kekin üzerine yayın ve daha sonra soğuyan çikolata sosunu da krem şantinin üstüne yayın.
Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletelim.

Ağlayan Pasta, çikolatanın ve krem şantinin muhteşem uyumuyla tatlı severler için vazgeçilmez bir lezzet haline geldi. Bu tarif, hem pratikliği hem de muhteşem tadıyla herkesi etkileyecek. Mutfakta yeni bir maceraya atılmak isteyenler için ideal bir seçenek olan Ağlayan Pasta, tatlı anlarınıza eşlik etmeye hazır. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }