Karamelli trileçenin benzersiz lezzetiyle tanışmaya hazır mısınız? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olacak.
Pastaneden alınan trileçenin yerini ev yapımı bir lezzet alıyor. Karamelli trileçe tarifi ile tatlı sofralarınıza Balkan esintileri taşıyın.
Şerbetli tatlıların kraliçesi trileçe, bu kez karamel ile buluşuyor. Evde hazırlayacağınız karamelli trileçe ile tatlı anlarınıza lezzet katın.
MALZEMELER
Keki için
5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu
Şerbeti için Malzemeler
5 su bardağı soğuk süt
5 yemek kaşığı toz şeker
400 ml. krema
2 yemek kaşığı süt tozu
Karameli için Malzemeler
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema
TARİF
Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın.
Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın.
Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, yavaşça karıştırın.
Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın.
Karamel için şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, margarin ve kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın.
Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin.
Karamelli trileçe, her dilimiyle size ve sevdiklerinize tatlı bir mutluluk vaat ediyor. Bu tarifle, pastane lezzetinde trileçeyi evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Tatlı sofralarınızı şenlendirecek bu lezzetli tarif, herkesin beğenisini toplayacak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!