Evde yapılan poğaçaların o benzersiz yumuşaklığına ve puf puf kabarmasına nasıl ulaşılır diye merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, herkesin bayılacağı enfes bir poğaça tarifi ve püf noktalarıyla detaylı anlatımı.
Yediden yetmişe herkesin sevdiği, doyurucu ve nefis poğaçalar yapmaya ne dersiniz? İşte, adım adım yumuşacık poğaça yapmanın sırları ve lezzet dolu tarifiyle kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi taçlandırın.
Kahvaltı sofralarınızı ve çay saatlerinizi lezzetli bir sürprizle renklendirmek istiyorsanız, bu yumuşacık poğaça tarifi tam size göre. Puf puf kabaran ve mükemmel lezzetiyle deneyen herkesin favorisi olacak.
KABARAN POĞAÇA TARİFİ
MALZEMELER
Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam
TARİF
Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Yumuşacık poğaçalarınız hazır.
Evde yumuşacık ve puf puf kabaran poğaçalar yapmanın keyfini çıkarın! Bu tarif, adımları ve püf noktalarıyla birlikte, poğaça yapmanın tüm inceliklerini sizlere sunuyor. Kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi bu lezzetli poğaçalarla taçlandırarak, sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!