Elmalı rulo pasta yapmak sanıldığı kadar zor değil. Siz de bu lezzetli pastayla misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Elmalı Rulo Pasta Tarifi

Malzemeler

Keki için:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç harcı için:

6-7 tane rendelenmiş elma
1 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 kase iri çekilmiş ceviz
Üzeri için:

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Pudra şekeri

Elmalı Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

İç harcı için 6-7 tane elmayı soyup rendeleyelim. Genişçe bir tavaya alalım.
Üzerine toz şeker ekleyip ocağa alalım. Suyunu çekene kadar pişirelim.
Ocaktan alıp tarçın ve ceviz ekleyip karıştıralım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine güzelce yayalım.
Keki için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek kek hamuruna dahil edelim. Güzelce karıştıralım.
Tepsiye serdiğimiz elmalı harcın üzerine kek hamurunu döküp her yerine gelecek şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim
İlk sıcaklığı çıkınca (iyice soğutmayın) üzerine yağlı kağıt koyup başka bir tepsi yardımıyla ters çevirip elmalı harcın üste gelmesini sağlayalım.
Yağlı kağıt yardımıyla dikkatlice rulo şeklinde saralım.
Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri