Yemek

Dışarıdan almayı unutun! Bu tarifle Lahmacun yapmak çocuk oyuncağı

Abone Ol

Sokak lezzetlerinin en sevilenlerinden lahmacun, evde de aynı lezzeti ve çıtırlığı yakalamanız mümkün. Sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için ev yapımı lahmacun tarifi, tam da aradığınız şey olabilir.

Evde lahmacun yapmanın sırrını merak ediyor musunuz? İşte, dışarıdan alınan lahmacunlara taş çıkartacak, adım adım evde lahmacun yapma rehberiniz.

Evde lezzetli bir lahmacun yapmak sanıldığı kadar zor değil. Tüm ailenin bayılacağı bu tarif, lahmacunun evde de ne kadar lezzetli olabileceğini kanıtlıyor. Lahmacun yapmanın püf noktalarını keşfedin ve lezzete doyun!

Evde Çıtır Lahmacun Tarifi: Sokak Lezzetlerini Aratmayacak

Lahmacun, her yaştan insanın severek tükettiği en popüler sokak lezzetlerinden biridir. Evde yapılan lahmacun, dışarıdan alınanlara göre hem daha sağlıklı hem de lezzetli olabilir. İşte, dışarıdan aldığınız lahmacunları aratmayacak, evde kolayca hazırlayabileceğiniz çıtır lahmacun tarifi:

Malzemeler:

İç Harcı İçin:

2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet orta boy soğan
1 demet maydanoz
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1/4 çay bardağı su
500 gram yağlı dana kıyma

Hamuru İçin:

5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Baharatlar, salça, sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri mutfak robotunda çekin. Maydanozları en son ekleyin.
Baharatları, salçayı ve sıvı yağı karışıma ekleyip iyice karıştırın.
Kıymayı ekleyip cıvık bir kıvam alana kadar yoğurun. Gerekirse su ekleyin.
Suyu bir kaba alıp, tuz ve şekeri ekleyin. Azar azar un ekleyerek orta sertlikte bir hamur yoğurun.
Hamuru eşit parçalara bölün ve nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
Fırını 250 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
Bezeleri tezgah üzerinde ince açın, iç harcı kenarlarına da gelecek şekilde yayın.
Yağlı kağıt üzerinde fırının tabanına yerleştirip, her bir lahmacunu 7-10 dakika pişirin.
Ev yapımı lahmacununuz, sokak lezzetlerini aratmayacak çıtırlıkta ve lezzette olacak. Bol soğanlı servis ederek, bu harika lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Evde lahmacun yapmanın tadını çıkardınız mı? Bu rehberle, lahmacun yapmanın ne kadar kolay ve lezzetli olabileceğini gördünüz. Kendi mutfaklarınızda sağlıklı ve lezzetli lahmacunlar yaparak, dışarıdan yeme alışkanlıklarınıza lezzetli bir alternatif sunabilirsiniz. Artık lahmacun deneyimi için dışarıya çıkmanıza gerek yok; evdeki malzemelerle, siz de bu lezzetli sokak yemeğini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }