Yemek

Ekşili Kuru Dolma tarifi: Geleneksel Türk Mutfağının eşsiz lezzeti

Türk mutfağının yıldız lezzetleri arasında yer alan ekşili kuru dolma tarifi ile tanışın! Tek bir kaşık sumakla dolmanıza unutulmaz bir ekşilik katın. İşte, sumakla lezzetlenen eşsiz kuru dolma tarifi, yapım aşamaları ve sunum önerileriyle karşınızda

Abone Ol

Klasik kuru dolma tarifini bir kenara bırakın, çünkü ekşili kuru dolma zamanı! Sumaklı ve ekşili bu enfes tarifi kaçırmayın, adım adım tarifi...

EKŞİLİ KURU DOLMA TARİFİ

MALZEMELER

15 tane kurutulmuş dolmalık patlıcan
2 soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 susuz domates
Yarım demet maydonoz
1 yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası
Tuz, pulbiber, karabiber

ÜZERİ İÇİN;

Zeytinyağı
1 yemek kaşığı sumak
1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

1. Kuru patlıcanları 10 dakika kaynatın. 
2. Soğanı küp küp doğrayın. Pirinç, baharat, domates ve salçayı ilave edin. 
3. Patlıcanları bir parmak kalacak şekilde harç ile doldurun. Tencereye patlıcanları dizin.
4. Patlıcanları kaynattığınız sudan 1 bardak su ayırın ve süzün. 1 bardak suya bir kaşık sumak ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Sumak, dolmaya ekşiliğini verecek.
5. Tencere boyundan ufak bir tabağı ters çevirin ve dolmaların üzerine yerleştirin.
6. Üzerinde zeytinyağı gezdirerek 45 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }