Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

Ezogelin Çorbası Malzemeleri

1 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı pirinç (isteğe bağlı)
1 çay bardağı bulgur (isteğe bağlı)
1 adet soğan (doğranmış)
1 adet havuç (rendelenmiş veya küçük doğranmış)
1-2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı
6-7 su bardağı su veya et suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
Limon dilimleri (servis için)

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Mercimekleri Yıkayın: Kırmızı mercimekleri iyice yıkayıp süzün. Pirinç ve bulguru da yıkayabilirsiniz.
Soğan ve Sarımsağı Kavurun: Derin bir tencerede zeytinyağını veya tereyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun, ardından sarımsağı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Sebzeleri Ekleyin: Rendelenmiş havucu ekleyin ve sebzeler iyice kavrulana kadar karıştırın.
Salçaları Ekleyin: Domates ve biber salçasını tencereye ekleyin. Salçalar, kokusu çıkana kadar yağda kavurun.
Mercimek ve Diğer Malzemeleri Ekleyin: Yıkanmış kırmızı mercimeği, pirinci ve bulguru tencereye ekleyin, karıştırın ve ardından 6-7 su bardağı suyu veya et suyunu ekleyin.
Baharatları Ekleyin: Tuz, karabiber, pul biber, nane ve isteğe bağlı kimyonu ilave edin. Karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.
Pişirme: Çorba kaynadıktan sonra altını kısarak 30-35 dakika boyunca mercimek ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Servis: Çorbanızı limon dilimleriyle sıcak olarak servis edin.

Bu lezzetli ve besleyici Ezogelin çorbası, sofralarınıza sıcak bir dokunuş katacak!