Börek tadında bir kek hayal edin! İşte size patatesli tuzlu kek tarifi. Hem pratik hem de lezzetli bu tarif, herkesin favorisi olacak.
Fırına sadece karıştırıp verin ve lezzetin keyfini çıkarın! Bu patatesli tuzlu kek tarifi, pratikliği ve lezzetiyle sizi şaşırtacak.
Patatesin en lezzetli haliyle tanışın! Bu patatesli tuzlu kek tarifi, kolay hazırlanışı ve muhteşem lezzetiyle mutfakta vazgeçilmeziniz olacak.
Patatesli Tuzlu Kek Tarifi
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardak sıvı yağ
1 su bardak yoğurt
1 su bardak un
1 paket kabartma tozu
4 orta boy patates (Küp küp doğranmış)
Çeyrek demet maydanoz (İnce ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
Üzeri için :
Çörekotu ve susam
Patatesli Tuzlu Kek Tarifi
İlk olarak yumurta sıvı yağ ve yoğurdu bir kabın içerisine alalım.
Önce bu malzemelerimizi çırpalım.
Diğer malzemelerimiz olan ince ince kıyılmış maydanozu küp küp doğramış olduğumuz patateslerimizi bir su bardağı unu ilave edelim iyice karıştıralım.
Son olarak kabartma tozunu pulbiber karabiber ve tuzu ilave ederek iyice karıştıralım artık patatesli kek tarifimizin hamuru hazır.
Borcamımızı sıvı yağ ile yağlayalım.Büyük boy borcam kullanmaya dikkat edelim ki patateslerimiz çiğ kalmasın şayet küçük boy borcam kullanırsak kalın olacaktır ve patateslerimiz çiğ kalacaktır.
Hamurumuzu borcamımıza artık dökebiliriz.
Üzerine süslemek için ben çörek otu ve susam kullandım her yerine gelecek şekilde serpelim.
180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Bu patatesli tuzlu kek tarifi, hem pratikliği hem de lezzetiyle mutfakta yeni bir devrim yaratıyor. Börek tadındaki bu kek, herkesin bayılacağı bir alternatif sunuyor. Fırına atıp kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, patatesin kek ile mükemmel uyumunu gösteriyor ve her yemekte yeni bir favori olmaya aday.