Yemek

Fırından taze: Leziz Elmalı Turta nasıl yapılır?

Elmalı Turta yapmanın en kolay ve lezzetli yolu burada. Fırından çıktığında evi saran tarçın kokusu, incecik hamuru ve elmanın damakta şölen yaratan etkisi ile bu tarifi denemelisiniz.

Abone Ol

Çıtır hamuru, harika tarçın kokusu ve lezzetiyle Elmalı Turta tarifi adım adım burada! Evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Çay saatlerinize lezzet katmak için en özel Elmalı Turta tarifi! Tarçın ve elmanın eşsiz birlikteliğiyle müthiş lezzetler sizi bekliyor...

ELMALI TURTA MALZEMELERİ

250 gr oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
1 Adet orta büyüklükte yumurta
2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için pudra şekeri

İç Malzeme;

4-5 adet kırmızı elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
1 Su bardağı çekilmiş ceviz

ELMALI TURTA NASIL YAPILIR?

Pudra şekeri hariç tüm kuru malzemeleri oda sıcaklığında olan tereyağına ekleyip, unu kontrollü olarak ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamuru iki eşit parçaya ayıralım. Bir parçasını donması için buzluğa koyalım. Diğer yarısını yağladığımız tart kalıbına elimizle yayarak turtamızın tabanını oluşturalım.
Kabuğunu soyduğumuz elmaları rendeledikten sonra suyunu sıkarak genişçe bir tavaya alalım. Üzerine şeker ve tarçını ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Çekilmiş cevizlerimizi ekleyerek, tart tabanımızın üzerine yayalım.
Dondurucuda sertleşen hamuru rendeyle tartımızın üzerini kaplayacak şekilde rendeleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Soğuduktan sonra servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet Olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }