Televizyon başında Gelinim Mutfakta izlerken armutlu tart tarifi dikkatinizi çekti mi? İşte adım adım armutlu tart tarifi...

ARMUTLU TART TARİFİ 

Kuru Fasülye yemeğine lezzet katan tüyo! Suyuna yarım bardak eklerseniz asla diri kalmıyor Kuru Fasülye yemeğine lezzet katan tüyo! Suyuna yarım bardak eklerseniz asla diri kalmıyor

Malzemeler

Hamuru için

200 g tereyağı (Soğuk ve küp doğranmış)
1 adet büyük boy yumurta sarısı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1.5 çay kaşığı vanilya
1.5 çay kaşığı elma sirkesi
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
2.5 su bardağı un

İç harcı için

3 adet armut
2 yemek kaşığı toz şeker

ARMUTLU TART YAPILIŞI

1 tatlı kaşığı tarçın 1 Armutların kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayıp uygun bir tavaya alın. Üzerine toz şekeri ilave ederek suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Tarçını ekleyip karıştırın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Hamuru için 1 su bardağı un ile diğer tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar kontrollü bir şekilde un ilave ederek hamur toparlanana kadar yoğurun. Buzdolabına alın ve yaklaşık 1 saat dinlendirin.
Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hamurun 2/3’ünü yarım parmak kalınlığında açarak kalıba yerleştirin. Formunun bozulmaması için tabanını ve yan kenar kısımlarını çatal yardımıyla delin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10 dakika ön pişirme yapıp çıkarın.
Turta hamuruna iç harcı doldurun ve ayırdığınız hamur ile üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek tekrar fırına verin. Üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından alın ve ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Armutlu tart tarifi, hem lezzetli hem de evde kolayca yapılabilecek bir tatlı seçeneği sunuyor. Gelinim Mutfakta programında gösterilen bu tarifi siz de evinizde deneyerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Armutlu tart, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!