Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz haşhaşlı çörek, enfes aroması ve kıyır kıyır dokusuyla damağınızda iz bırakacak. İşte adım adım haşhaşlı çörek yapımı için gerekenler ve püf noktaları.

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 su bardağı ılık süt

  • 6 su bardağı un

  • 1 su bardağı ılık su

  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

  • ½ su bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin;

  • 6 yemek kaşığı haşhaş

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamur için su, süt, şeker ve mayayı karıştırın. Üzerine sıvıyağı ekleyin.

Un ve tuzunu da ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Yaklaşık 30-40 dk mayalanmaya bırakın.

Haşhaş ezmesi ve sıvıyağı bir kapta karıştırın.

Mayalanan hamuru dikdörtgen şekilde açın. 

Üzerine haşhaşlı karışımdan sürün.

Hamurunuzu rulo şeklinde sarın ve iki parmak eninde kesin.

Ruloları tepsiye dizin. Etrafına yumurta sarısı sürün. 180 derecede kızarana kadar pişirin. 

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Çıtır çıtır böreklerin sırrı: Lezzetli Yufka Sosu tarifi Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Çıtır çıtır böreklerin sırrı: Lezzetli Yufka Sosu tarifi

Haşhaşlı çörek tarifiniz hazır. 

Bu kolay ve lezzetli haşhaşlı çörek tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Sadece birkaç basit malzeme ile evinizde mis gibi kokan, dışı çıtır içi yumuşacık çörekler yapabilirsiniz. Haşhaşlı çörek, hem kahvaltılarda hem de öğleden sonra çayının yanında mükemmel bir seçenek. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın; mutfağınızda yeni favoriniz olmaya aday!

Kaynak: yemek.com