Ev yapımı yaş pasta yapmanın en kolay yoluyla tanışmaya hazır mısınız? Petibör bisküvili ve çikolatalı bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. İşte adım adım tarifi...

Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi Türk mutfağının vazgeçilmezi: Sofralarınız için en iyi Zeytinyağlı Biber Dolması tarifi

Misafirlerinize şık ve lezzetli bir tatlı sunmak istiyorsanız, petibör bisküvili yaş pasta tam size göre. Bu kolay ve pratik tarif ile evde pastane kalitesinde tatlılar yapabilirsiniz.

Çikolata ve bisküviyle yapılan lezzetli bir yaş pasta yapmaya ne dersiniz? Bu petibör bisküvili tarif, sizin ve sevdiklerinizin favorisi olacak. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz tarif...

Petibör Bisküvili Yaş Pasta Tarifi

Malzemeler

200 ml su bardağı ölçüleri ile

3 paket petibör bisküvi
2 paket kakaolu puding
6 su bardağı süt

Dış kaplaması için;

400 ml sıvı krema
400 gram sütlü ya da bitte kuvertur çikolata

Dış kaplaması için ganaj hazırlayabilirsiniz veya ganaj yerine krem şanti ya da pasta kreması kullanabilirsiniz.

Petibör Bisküvili Yaş Pasta Tarifi

Öncelikle pudingimizi hazırlayalım. Bunun için bir tencereye toz puding ve sütü alıp koyulaşana kadar pişirelim.
Pişen pudingi ocaktan indirelim ve bir kenara alalım.
Bir servis tabağının üzerine ayarlanabilir pasta kalıbını 24 cm büyüklüğünde ayarlayalım. Kelepçeli kalıbınız varsa onu da kullanabilirsiniz.
Kalıbımızı ayarladıktan sonra puding soğumadan bisküvimizin bir tanesine bir tatlı kaşığı kadar puding sürelim ve üzerine bir petibör bisküvi kapatıp kalıbımızın kenarlarına sıralayalım.
İkinci sıradan itibaren petibör bisküvileri teker teker puding sürüp sıralayalım. Kalıp dolana kadar aynı işlemi uygulayalım.
Kalan pudingi pastamızın üzerine sürelim ve mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
Eğer ganaj kullanacaksanız onu da bir gece önceden yapıp buzdolabında dinlendirmeniz gerekiyor.
Ganaj için; kremamızı bir tencereye alalım ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
İçine minik doğradığımız çikolataları ekleyip, eriyene kadar karıştıralım.
Bir gece dinlenip donması için buzdolabına kaldıralım. Dilerseniz dış kısmı için krem şantide kullanabilirsiniz.
Bir gün sonra pastamızı kalıbından çıkartalım ve dış kısmını ganajla ya da kremşantiyle kaplayıp dilediğiniz gibi süsleyip, servis edebilirsiniz. 

Ve işte, petibör bisküvi ve çikolatanın muhteşem uyumuyla hazırlanan lezzetli yaş pastamız hazır! Bu kolay ve pratik tarifle, hem zamandan tasarruf edecek hem de herkesi tatlıya doyuracaksınız. Misafirlerinize sunabileceğiniz bu şık ve lezzetli pastayı mutlaka deneyin. Afiyet olsun!