Kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize lezzet katacak, her ısırıkta mutluluk hissi veren pamuk poğaça tarifi için doğru yerdesiniz.

MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır? MasterChef İstavrit Tava tarifi: En lezzetli balık nasıl yapılır?

Bu pamuk poğaça tarifiyle, ağızda dağılan, yumuşacık poğaçalar yapabileceksiniz. İşte adım adım yapılışı...

Evde poğaça yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte size evde kolayca yapabileceğiniz pamuk poğaça tarifi.

Pamuk Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı şeker
4-5 su bardağı un
1 pk maya
Çörek otu
Susam

Pamuk Poğaça Tarifi

Öncelikle sütü ısınması için ocağa alıyoruz.
Bu sırada mayayı aktifleştirmek için çay bardağına çok az ılık su koyuyoruz.
Üzerine bir yemek kaşığı kuru mayayı ve şekeri ilave ediyoruz.
Süt ılıyınca ilk önce sıvı malzemeleri bir kaba topluyoruz daha sonra mayayı içine aktarıyoruz.
Tuzu da ekliyoruz.
Yumurtayı kırıp sarısını ayırıyoruz.
Beyazını hamura katıyoruz.
En son olarak unu yavaşca ilave ediyoruz.
Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamuru yoğuruyoruz.
Unu dikkatli kullanın. Ölçü kaplarında farklılıklar olabilir.Kıvamı yumuşak olmalı.
Hamuru yoğurduktan sonra mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamur mayalandıktan açmak için bezelere ayırın.
Yuvarlak şekilde yapmayı tercih ettim. Siz isterseniz farklı bir şekilde verebilirsiniz.
Pogaçalaru tepsiye dizip yumurta sarısını sürün.
Son olarak çörek otu ve susami de üzerine serpiştirip 180 derece fırında kontrollü şekilde 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Evde yapılan poğaçaların lezzeti başkadır. Bu tarifimizle siz de kendi mutfaklarınızda pamuk gibi yumuşacık, lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Umarız bu tarif, sofralarınızda yeni bir favori olur. Afiyet olsun!