Yemek

Herkesin merak ettiği tarif: Kaşık Dökmesi nasıl yapılır?

Abone Ol

Pancake benzeri bir görünüme sahip olan fakat lezzetiyle tamamen farklı olan kaşık dökmesi, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım hazırlanışı!

Kahvaltıda yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Kaşık dökmesi, hem göze hem damağa hitap eden yapısıyla sabahlarınızı şenlendirecek. Bu basit tarifle, kahvaltılarınızı daha eğlenceli hale getirin.

Ev yapımı lezzetlerin en güzellerinden biri olan kaşık dökmesi, tatlı veya tuzlu her şeyle harika uyum sağlıyor. İşte bu eşsiz tarifi keşfetme zamanı!

MALZEMELER

1,5 - 2 su bardağı un
2 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

TARİF

Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Hafifçe çırpın.
Üzerine yoğurt, süzme yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek güzelce karıştırın.
Tüm malzemeler birbiriyle bütünleştiğinde üzerine eleyerek un, kabartma tozunu ilave edin ve çırparak güzelce karıştırın. Bu aşamada içerisinde un topaklarının kalmamasına özen gösterin. Son olarak tuz ve şekerini ilave ederek karıştırın.
İnce, yanmaz ve yapışmaz bir tavanın yüzeyini yağlayın ve güzelce ısıtın. Harçtan dolu bir kaşık alın, tavaya aktarın ve kaşık yardımıyla üzerini düzelterek yuvarlak olmasını sağlayın.
Spatula ile çevirerek hem arkasını hem önünü pişirin. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edin Ardından dilediğiniz şekilde servis edin.

Kaşık dökmesi, kahvaltılarınızı canlandıracak ve sabahlarınıza yeni bir tat katacak enfes bir seçenek. Bu pratik tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz kaşık dökmesini deneyerek, sevdiklerinizle lezzet dolu anlar yaşayın. Şimdiden afiyet olsun!

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }