Ciğerin en leziz hali olan Arnavut ciğeri, bu rehberimizde sizlerle buluşuyor. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif ile sevdiklerinizi şaşırtmaya hazır olun. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzet yolculuğuna bizimle çıkın!

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

Ciğer için Malzemeler:

  • 600 gram ciğer
  • 1 çay bardağı un (bulamak için)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 2 adet patates (küp doğranmış)
  • 2 su bardağı sıvı yağ (patatesi kızartmak için)

Sumaklı soğan için Malzemeler:

  • 1 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sumak
  • ½ demet doğranmış maydanoz

Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin.

2.     Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin.

3.     Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin. Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın.

4.     Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın ve ciğerlerin olduğu kâseye ekleyin.

5.     Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün. Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın ve ciğerlerin olduğu kâseye ekleyip diğer malzemelerle birlikte güzelce harmanlayın.

6.     Ciğeri servis edeceğiniz tabağa alıp servis edebilirsiniz.

Arnavut ciğeri, lezzetli bir sofranın olmazsa olmazlarındandır. Umarız bu tarif ile ciğer yapmak sizin için artık daha keyifli ve pratik bir hale gelir. Deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın! Şimdiden afiyet olsun ve keyifli pişirme anları dileriz!

Kaynak : yemek.com

Börek pişirirken yufka arasına sürülmeliymiş! Böreği çıtır çıtır yapan tüyo Börek pişirirken yufka arasına sürülmeliymiş! Böreği çıtır çıtır yapan tüyo