Hindistan cevizi, muhallebi ve şerbetin mükemmel uyumuyla Kıbrıs Tatlısı tarifi burada!
Hafif ve lezzet dolu bir tatlı arayışında mısınız? İşte adım adım Kıbrıs Tatlısı tarifi! Bu tatlı, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.
Kıbrıs tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir? Şerbeti soğuk mu sıcak mı dökmeli? Kreması nasıl olmalı? Tüm sorularınızın cevabı bu yazıda! Hemen okuyun!
KIBRIS TATLISI MALZEMELER
3 tane yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN;
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
ŞERBETİ İÇİN;
2 su bardağı su
1 buçuk su bardağı şeker
1 paket vanilya
KIBRIS TATLISI TARİFİ
Öncelikle şerbet malzemelerini kullanarak şerbetinizi pişirin. Ardından şerbeti soğumaya bırakın. Çünkü şerbet tatlıya soğuk dökülmeli. Bir tencereye su ve şekeri döküp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak yaklaşık 15 dakika daha kaynatın. Hazır olunca ocağı kapatın ve içerisinde vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri köpük köpük bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Bir tepsi veya borcamı yağlayın. Ardından kek harcını dökün. 160 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumuş şerbeti dökün. Kekin soğuması için bir kenara alın.
Kıbrıs tatlısının kreması için krem şanti hariç tüm ürünleri bir tencereye alın. Muhallebi gibi yoğun bir kıvam elde edene dek pişirin. Ardından altını kapatın ve krem şantiyi de ekleyerek blendar ile 5 dakika kadar çırpın.
Soğuttuğunuz kekin üzerine kremayı güzelce yayın. Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi serpin. Yaklaşık 3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
İç serinletir, afiyet olsun!