Hindistan cevizinin aromasıyla mutfaklarınıza tatlı bir esinti getirecek kek tarifimiz var! Hem pratik hem lezzetli bu kek, çay saatlerinizin yıldızı olacak.
Lezzetli bir kek yapmanın sırları burada! Hindistan cevizli bu kek tarifiyle, herkesin favorisi olmaya hazır olun.
Evde kolayca yapabileceğiniz, ağızda eriyen hindistan cevizli kek tarifi sizlerle. İşte adım adım hazırlanışı ve püf noktaları!
Hindistan Cevizli Kek Malzemeler:
Keki İçin;
3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin;
1 su bardağı şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Sosu İçin;
1 paket süt kreması (Sahne) 200 gr
150 gr tereyağı
Hindistan Cevizli Kek Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker derin bir kapta mikserle birlikte yaklaşık 10 dakika çırpılır.
Beyaz kabarık bir krema halini aldığında içerisine süt dahil edilip, tekrar çırpılır.
En son un ve kabartma tozu ilave edilip iyice çırpılır.
Yağlamış büyük boy fırın tepsisine hamur yayılır.
Ayrı bir kapta hindistan cevizi, vanilya ve şeker iyice karıştırılıp, tepsideki hamurun üzerine eşit bir şekilde yayılır.
190-200 derece önceden ısıtılmış (alt-üst) fırın ayarında kek pişmeye bırakılır.
Bu esnada küçük bir sos tenceresinde krema ve tereyağı ısıtılır.
Üzeri iyice kızarmış olan kek yaklaşık 20-25 dakika sonra fırından alınır.
Sıcak olan kek, hiç kuru yeri kalmayacak şekilde ısınmış sosla ısıtılır.
Oda ısısında soğuduğunda servise hazırdır.
Afiyet olsun…
Püf Noktası:
Malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.
Sosu hazırlanırken ateşte sadece ısıtılır.(Kaynatmayın)
Bu hindistan cevizli kek tarifiyle, mutfakta unutulmaz anlar yaşayacaksınız. Hem pratik hem de lezzetli bu kek, tatlı severlerin vazgeçilmezi olacak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı. Herkese afiyet olsun!