Islak hamburger, özellikle yağmurlu günlerde sıcak bir lezzet arayanlar için ideal bir seçimdir. Evde hazırlayabileceğiniz bu tarif ile hem ekmeğin hem de köftenin mükemmel uyumunu yakalayabilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarifi mutlaka deneyin!

Evde Islak Hamburger Tarifi İçin Malzemeler

Evde Islak Hamburger Tarifi Ekmeği İçin:

  • 400 gram un

  • 5 gram tuz

  • 50 ml. süt

  • 100 ml. su

  • 30 gram toz şeker

  • 10 gram toz maya

  • 1 adet yumurta

  • 40 gram tereyağı

Evde Islak Hamburger Tarifi Köftesi İçin:

  • 500 gram dana kıyma

  • 1 adet soğan (rendelenmiş)

  • 1 adet yumurta

  • 5 gram tuz

  • 1 gram karabiber

  • 40 gram galeta unu

Evde Islak Hamburger Tarifi Sosu İçin:

  • 30 gram sıvı yağ

  • 3 diş sarımsak

  • 400 ml. Domates püresi

  • 100 gram ketçap

  • 5 gram tuz

  • 1 gram karabiber

  • 250 ml. su

  • 10 gram toz şeker

Evde Islak Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     İlk olarak hamburger ekmeği için su, süt, yumurta, şeker ve mayayı karıştırın içine unu azar azar ekleyip pürüzsüz ve sert bir hamur yoğurun. Hamur toparlanınca tuz ve yumuşak tereyağı da ekleyip 10 dakika daha yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve 1 saat mayalandırın.

2.     Mayalanan hamurun havasını alıp 12 eşit parçaya bölün ve sıkı şekilde yuvarlayın. Hamur toplarını yağlı kağıt tepsiye dizin, üstlerine avcunuzla bastırın üstlerini örtüp 1 saat daha mayalayın.

3.     Tekrar kabaran hamurların üzerine su sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik sıcak fanlı fırında 18-20 dakika kızarana kadar pişirin. Ekmekleri fırından çıkartın ve oda sıcaklığında bekletin.

4.     Köfte için bütün malzemeleri bir kasede bütünleşene kadar yoğurun. Harcı 12 eşit parçaya bölün ve avcunuzda ya da buzdolabı poşeti içinde düzleştirin. Köfteleri en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

5.     Köfteleri yağsız tavada önlü arkalı kızartın.

6.     Sos için gereken bütün malzemeyi blenderden geçirin ve orta boy bir tencereye alıp 2-3 dakika kaynatın.

7.     Islak hamburgeri son haline getirmek için ekmeleri ortadan ikiye kesin içlerine birer yemek kaşığı sos koyup köfteleri de yerleştirip kapatın.

8.     Büyük bir tencerenin tabanına yarım su bardağı sıcak su koyup üzerine bir kat ıslatılmış yağlı kağıt serin. Her bir burgeri sosa daldırın fazlasını süzün ve tencereye üst üste yerleştirin. Burgerlerin üzerini de ıslak yağlı kağıtla kaplayıp tencerenin kapağını kapatın. Ocağı en kısık konumda açın ve 5 dakika yoğun buhar oluşana kadar bekleyin. Ocağı kapatıp tencerenin kapağını 10 dakika daha açmayın. Böylelikle ekmekleriniz çok daha yumuşak olacaktır.

9.     Islak hamburgerlerinizi sıcak olarak servis edin. 

Evde ıslak hamburger yapmak, düşündüğünüzden çok daha kolay ve eğlenceli bir deneyim olabilir. Bu tarif ile hem ekmeklerin hem de köftelerin nasıl hazırlanacağını öğrendiniz. Ayrıca, özel sos ile hamburgerlerinize benzersiz bir lezzet katabilirsiniz. Misafirlerinizi şaşırtacak ve herkesi mutlu edecek bu lezzetli ıslak hamburgerleri mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Evde Lahmacun yapmanın sırları: Taş Fırın Lezzetinde Lahmacun tarifi Evde Lahmacun yapmanın sırları: Taş Fırın Lezzetinde Lahmacun tarifi

Kaynak: yemek.com