Yumuşacık ve ağızda dağılan bir kek deneyimi için bulut kek tarifimiz tam size göre. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle işte kek yapmanın tüm incelikleri...
Kek yapmanın sırlarını öğrenmek ve her seferinde mükemmel sonuçlar almak isteyenler için bulut kek tarifi burada! Bu tarif ile kekleriniz her zaman kabarık ve yumuşacık olacak.
Puf puf kabaran ve her diliminde bulut gibi hafif bir lezzet sunan bulut kek tarifi, tüm ayrıntılarıyla sizlerle. Bu tarifle kek yapmak hem kolay hem de çok lezzetli!
BULUT KEK TARİFİ
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
3 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Kalıbı yağlamak için;
Tereyağı
TARİF
Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından üzerine süt, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Elenmiş un, vanilya kabartma tozu ve karbonatı da ekledikten sonra malzemelerimiz karışana kadar tekrar çırpalım.
Kek hamuruz hazır hale geldikten sonra kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım ve harcımızı kalıbımıza boşaltalım.
Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda kekimizi fırından alalım ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen kekimizi servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım. Bu aşamada kekinizi fırından aldıktan sonra dinlendirmeniz çok önemli. Aksi halde kekiniz sıcak olduğu için ters çevirdiğinizde parçalanabilir.
Hazırladığımız sünger kekimizi dilimleyelim ve servis edelim.
Artık mükemmel bir bulut kek yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgilere sahipsiniz. Bu adımları takip ederek, keklerinizin her zaman yumuşacık ve kabarık olmasını sağlayabilirsiniz. Deneyen herkesin bayılacağı bu tarifle kek yapmak keyifli ve tatmin edici olacak. Kekinizin tadını çıkarın, afiyet olsun!