Tatlı severler için balkabağının en güzel hali olan kabak tatlısı, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetli bir alternatif sunuyor. Balkabağını, şeker ve suyun sihirli dokunuşuyla buluşturan bu tarif, üzerine eklenen ceviz ve tahin ile tam bir lezzet şölenine dönüşüyor.

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kabak Tatlısı İçin:

  • 2 kilo gram bal kabağı (soyulmuş, dilimlenmiş)

  • 3 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

  • 1 çay bardağı ceviz içi(isteğe göre)

  • ½ çay bardağı tahin (isteğe göre)

Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Eğer bal kabakları soyulmamışsa önce soymakla başlayalım. Kabağın içindeki çekirdekleri bir bıçakla sıyırarak çıkartın.

  2. Kabağın düz kısmını tahtaya sabitleyin. Kabağın kabuklarını ve yeşil kısımları bıçakla soyun.

  3. İyice temizlenen kabakları dilimlere kesin. Dilediğiniz boyutlarda keserek pişirebilirsiniz. Daha büyük dilimler yaparsanız pişme süresi de daha uzun olacaktır.

  4. Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgâhta bekletin.

  5. Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın.

    MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim
  6. Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin. Kabaklara küçük bir bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

  7. Pişen kabak tatlısını bir borcama alın. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine ceviz ve tahin ekleyerek servis edin. 

kaynak: yemek.com