Geleneksel brownienin ağır kalorili imajını unutun! Un kullanmadan hazırlanan bu yeni tarifle, hafif ve leziz bir tatlı deneyimini evinizde yaşayın.

MasterChef Kerem’in favori yemeği: En lezzetli Patlıcan Musakka nasıl yapılır? MasterChef Kerem’in favori yemeği: En lezzetli Patlıcan Musakka nasıl yapılır?

Geleneksel Brownie'nin ağırlığından sıkıldınız mı? İşte unsuz, muzlu ve kakaolu bir lezzet bombasıyla tanışma vaktiniz geldi. Hem hafif hem leziz bu tarifi denemeden geçmeyin.

Malzeme Listesi

3 adet yumurta
1 su bardağı esmer şeker
125 gr tereyağı
1 adet muz
1 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ya da bir kaç damla vanilya esansı

Hazırlanışı

Yumurta ve esmer şeker çırpılır.

Kakao, kabartma tozu, vanilya, 1 adet ezilmiş muz ve eritilmiş tereyağı da eklenerek tekrar karıştırılır.

Tabanına yağlı kağıt serilen kek kalıbında 180 derecede (önceden ısıtılmış) 35 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Püf Noktası
Kakaolu sos ve bitter damla çikolata parçacıkları ile servis yapabilirsiniz. Kakaolu sos tarifi; 1 çay bardağından az suyu tencereye koyun. 2 çorba kaşığı esmer şeker ve 3-4 çorba kaşığı kakao ekleyerek hepsini pişirin. Pişen sosu kekinizin üzerine döküp, üzerini dilediğiniz gibi süslemek size kalmış.