Lor ve kaşar peynirli katmerli simit poğaça tarifi, evde yapabileceğiniz en lezzetli tariflerden biridir. Tereyağı ile zenginleştirilen bu poğaçalar, yumuşacık dokusu ve enfes tadıyla herkesin beğenisini kazanacak. İşte evde pastane tadında katmerli simit poğaça yapmanın püf noktaları!

Katmerli Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1su bardağı ılık süt

  • 1/2su bardağı sıvı yağ

  • 1adetyumurta

  • 1tatlı kaşığı toz şeker

  • 1çay kaşığı tuz

  • 1tatlı kaşığı instant maya

  • 3.5su bardağı un

Hamurun Arasına Sürmek İçin:

  • 25 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

İçi için:

  • 50 gram lor peyniri

  • 50 gram kaşar peyniri(rendelenmiş)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 1 tatlı kaşığı pekmez

  • 1 çay bardağı susam

Katmerli Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Bir yoğurma kabına ılık sütü, yağı, yumurtayı, şekeri ve tuzu alıp güzelce karıştırın. Üstüne 2 su bardağı un ve mayayı ekleyip yoğurmaya başlayın.

2.     Kalan unu da ekleyip, güzelce yoğurun ve ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.

3.     Hamurun üstünü streç filmle sarın ve ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

4.     Lor peynirini ve rendelenmiş kaşarı bir tabakta karıştırın.

5.     Mayalanmış hamuru 8 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi elinizle bastırarak pasta tabağı büyüklüğünde açın ve üstüne tereyağı sürün. Sonra diğer bir bezeyi alın ve elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açıp, tereyağladığınız hamurun üstüne koyun.

6.     Bu şekilde 4 bezeyi açın, üst üste dizin en üstteki hamura tereyağı sürmeyin.

7.     4 adet üstü üste dizdiğiniz hamurları alın ve bir merdane yardımıyla elips şeklinde açın. Çok ince ya da çok kalın olmamalı.

8.     İçine hazırladığınız iç harcın yarısını yayın. Sıkı bir rulo olacak şekilde açtığınız hamuru bir ucundan başlayarak yuvarlayın.

9.     Yaklaşık 3 parmak genişliğinde dilimleyin ve yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

10. Diğer 4 bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp, tepsiye dizin.

11. Yumurta sarısı ve pekmezi çatalla çırpın ve bir fırça yardımıyla tepsiye dizdiğiniz poğaçaların üstüne sürün.

12. Üstlerine bolca susam serpin ve önceden 180 derecede ısıtıp sonra kapattığınız fakat hala sıcak olan fırında 10 dakika kadar daha mayalanmaları için bekletin.

13. Ardından fırını tekrar çalıştırın ve üstleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.

14. Fırından çıkardıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin ve servis edin.

Sofralarınıza lezzet katacak tarif: Çıtır çıtır tavada lahmacun Sofralarınıza lezzet katacak tarif: Çıtır çıtır tavada lahmacun

Katmerli simit poğaça tarifi ile evde kolayca pastane lezzetinde poğaçalar yapabilirsiniz. Lor ve kaşar peyniri ile zenginleştirilmiş bu nefis poğaçalar, özellikle kahvaltı ve çay saatlerinde misafirlerinizi etkileyecek. Sıcacık ve kat kat lezzetiyle bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com