Yemek

Kışın en taze lezzeti: Yumuşamayan Anne Usulü Turşu tarifi

Kışa özel, annenizin geleneksel usulüyle hazırlanan turşu tarifi burada! Damak zevkinizi şenlendirecek bu tarifi kaçırmayın. Kışın sofralarınıza renk katmak isteyenler buraya! Annenizin geleneksel turşu tarifiyle tanışma zamanı geldi.

Abone Ol

Kışa hazır mısınız? Bu enfes turşu tarifi ile sofralarınızda lezzet ve sağlık farkını hissedin. Taptaze sebzeler ve mis kokulu baharatlarla hazırlanan bu turşuyu denemeye değer!

Kışın sofralarınıza renk katmak istiyorsanız, bu harika turşu tarifini kaçırmayın. Annenizin usulüyle hazırlanan bu turşuda kuru nohut ve sarımsak lezzetin sırrı. Bu turşuyu yiyen bir daha bırakamayacak!

Kışın gri havalarına renk katan, sofralarımıza ferahlık ve canlılık getiren turşular, yemeklerin yanında vazgeçilmez bir eşlikçi olur. Hem doğanın tazeliğini hem de kendi emeğinizi sofranıza taşımak isterseniz annenizin geleneksel usulde yaptığı turşu tarifi tamda aradığınız usulde asla yumuşamıyan kıtır kıtır bir turşunuz olsun istiyorsanız işte tarifi...

Soğuk rüzgarlar esmeye başladığında, sıcacık evlerimizin mutfağında bir hazırlık telaşı başlar. Kışın gelmesiyle birlikte, sofralarımızda lezzetli ve sağlıklı alternatifler arayışına gireriz. İşte tam da bu noktada, kışa en lezzetli ve renkli şekilde hazırlanmanın yolu turşu yapmaktan geçer. Kışın gri havalarına renk katan, sofralarımıza ferahlık ve canlılık getiren turşular, yemeklerin yanında vazgeçilmez bir eşlikçi olur. Hem doğanın tazeliğini hem de kendi emeğinizi sofranıza taşımak isterseniz, size enfes bir turşu tarifi sunuyoruz. Bu tarif, kışın en özel anlarınızı tatlandırmak için tasarlandı. Kavanozlara sığdırılmış taptaze sebzeler, içinde barındırdığı aromalarla hem damakları hem de ruhları ısıtacak. Özellikle soğuk kış günlerinde yemeklerinizin yanına renk katacak, vitamin deposu bu tarif, kışa hazırlığınızı tam anlamıyla yapmanın en lezzetli yolunu sunuyor. Şimdi, mis kokulu baharatların ve taze sebzelerin büyülü dünyasına adım atın, kışa en iyi şekilde hazırlanmanın keyfini çıkarın!

Turşu Malzemeleri:

1 adet orta boy beyaz lahana
Yarım adet orta boy karnabahar
10 adet orta boy yeşil domates
500 gram taptaze arpacık soğan
20 adet iri sarımsak
10 adet minik boy salatalık
4 adet orta boy kırmızı biber
4 adet orta boy havuç

Salamura Karışımı İçin:

1,5 su bardağı üzüm sirkesi
6 yemek kaşığı deniz tuzu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
20 adet kuru nohut
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 adet defne yaprağı

Turşu Yapılışı:

Turşu yapımına başlarken arpacık soğanları ve sarımsakları soyup bütünlüğünü koruyacak şekilde hazırlayın. Havuçları ise iri parçalar halinde kesin.
Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Beyaz lahanayı dört eşit parçaya böldükten sonra ince ince doğrayın. Yeşil domatesleri de uygun büyüklükte kesin.
Minik boy salatalıkları ince halkalar halinde dilimleyin, etli kırmızı biberleri ise irice doğrayın.
Turşu yapacağınız cam kavanozu iyice yıkayın ve kaynar suda sterilize edip kurulayın. Kavanozun tabanına turşunun lezzetini verecek kuru nohutları ve sarımsakları yerleştirin.
Sırayla doğranmış sebzeleri kavanoza yerleştirin. Aralara arpacık soğanları ve sarımsakları serpiştirin. Üzüm sirkesini ekleyin.
Salamura karışımını hazırlamak için gereken su miktarını sebzelerin üzerine gelecek şekilde ölçün. Sonrasında salamura malzemelerini ayrı bir tencereye boşaltın.
Deniz tuzu, limon tuzu, toz şeker, kişniş tohumu ve defne yaprağını karıştırarak hazırladığınız salamura karışımını tekrar kavanoza dökün.
Suyun etkisiyle altta kalan sebzelerin üste çıkmaması için asma yaprağı, dereotu veya maydanoz gibi taze otlarla üst kısmını kaplayın. Karışımın havayla temasını engellemek için pamuklu bir bezle örtün ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Turşuyu oda sıcaklığında, direkt güneş ışığı almayan bir yerde 15-20 gün boyunca bekletin. Sebzeler olgunlaşıp tadına doyum olmaz bir lezzet kazandığında, bu enfes turşuyu sevdiklerinizle paylaşın.

Turşu Yapmanın Püf Noktası:

Büyük boy, 5 litrelik cam kavanoz kullanarak turşunuzu daha kolay ve temiz bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Turşu sebzelerini seçerken, taze, sert ve sağlam olanları tercih edin.
Sebzeleri bol suda yıkayıp iyice süzün.
Nohut ve az miktarda toz şeker, turşuların hızlı bir şekilde olgunlaşmasına yardımcı olur.
Lahanayı tuzla ovup durulayarak kullanmak, yer tutmasını azaltabilir.
Sebzeleri eşit boyutlarda doğramak, turşunun homojen olmasını sağlar.
Turşuyu olgunlaşması için en az 15 gün boyunca hiç açmadan bekletin. Sebzeler sarararak olgunlaşacaktır.
Turşuyu buzdolabında muhafaza ederken salamura suyuyla birlikte saklamak önemlidir.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }