Ev yapımı turşuların vazgeçilmezi mor lahanayla tanışın! Lokanta usulü mor lahana turşusu yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Pratik ve lezzetli bu tarif ile sofralarınızı şenlendirin

Sağlık deposu mor lahana turşusu tarifi burada! Lokanta usulü, ev yapımı mor lahana turşusunu sofralarınıza getirin. Adım adım tarif ve püf noktaları ile mükemmel turşu yapmanın sırlarını keşfedin

MOR LAHANA TURŞUSU

Malzemeler

1 adet kırmızı lahana

Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor Salça küflenmesine son veren tüyo! Kavanoza biraz ekleyin aylarca taptaze kalıyor

1 adet limon

1.5 çay bardağı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1su bardağı su

1çay kaşığı toz şeker

Yapılışı

Öncelikle mor lahanaları ince ince doğrayın ve bir kabın içerisine alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve limonu ilave edip güzelce ovun, ardından 30 dakika dinlendirin. Mor lahanaları cam bir kavanozlara aktarın. Ayrı bir kasenin içerisinde sirke, su ve şekeri karıştırın. Kavanozların içini suyla doldurup, kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında 2-3 gün dinlendirip, tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.