Ev yapımı turşuların vazgeçilmezi mor lahanayla tanışın! Lokanta usulü mor lahana turşusu yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Pratik ve lezzetli bu tarif ile sofralarınızı şenlendirin
Sağlık deposu mor lahana turşusu tarifi burada! Lokanta usulü, ev yapımı mor lahana turşusunu sofralarınıza getirin. Adım adım tarif ve püf noktaları ile mükemmel turşu yapmanın sırlarını keşfedin
MOR LAHANA TURŞUSU
Malzemeler
1 adet kırmızı lahana
1 adet limon
1.5 çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1su bardağı su
1çay kaşığı toz şeker
Yapılışı
Öncelikle mor lahanaları ince ince doğrayın ve bir kabın içerisine alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve limonu ilave edip güzelce ovun, ardından 30 dakika dinlendirin. Mor lahanaları cam bir kavanozlara aktarın. Ayrı bir kasenin içerisinde sirke, su ve şekeri karıştırın. Kavanozların içini suyla doldurup, kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında 2-3 gün dinlendirip, tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.