Yemek

Kışın vazgeçilmezi Mor Lahana Turşusu Yapmanın en kolay yolu: Bu tarife bayılacaksınız

Mor lahana turşusunun lokanta lezzetini evinize getirin! Püf noktalarıyla, adım adım mor lahana turşusu tarifi ile kışın en sağlıklı ve lezzetli turşusunu kolayca yapın. Sofralarınıza sağlık ve renk katın

Abone Ol

Ev yapımı turşuların vazgeçilmezi mor lahanayla tanışın! Lokanta usulü mor lahana turşusu yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Pratik ve lezzetli bu tarif ile sofralarınızı şenlendirin

Sağlık deposu mor lahana turşusu tarifi burada! Lokanta usulü, ev yapımı mor lahana turşusunu sofralarınıza getirin. Adım adım tarif ve püf noktaları ile mükemmel turşu yapmanın sırlarını keşfedin

MOR LAHANA TURŞUSU

Malzemeler

1 adet kırmızı lahana

1 adet limon

1.5 çay bardağı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1su bardağı su

1çay kaşığı toz şeker

Yapılışı

Öncelikle mor lahanaları ince ince doğrayın ve bir kabın içerisine alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve limonu ilave edip güzelce ovun, ardından 30 dakika dinlendirin. Mor lahanaları cam bir kavanozlara aktarın. Ayrı bir kasenin içerisinde sirke, su ve şekeri karıştırın. Kavanozların içini suyla doldurup, kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında 2-3 gün dinlendirip, tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }