Yemek

Kıyır kıyır asla bayatlamayan Kurabiye tarifi

Bayatlamayan kurabiye hayal değil Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak evde kolayca hazırlayabileceğiniz, misafirlerinizi şaşırtacak bir tarif...

Abone Ol

Klasik kurabiye tariflerinden sıkıldınız mı? İşte size yeni nesil tarif!

Soda ve portakal rendesi ile yapılan bu kurabiyeler asla bayatlamaz. Önceden yapın, dolaba koyun, canınız ne zaman isterse çıkartın. Misafirleriniz bayılacak!

SODALI PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ

MALZMELER

1/3 su bardağı soda
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 tatlı kaşığı dolusu Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

SODALI PORTAKKALI KURABİYE TARİFİ

Yumurta, sıvı yağ ve sodayı yoğurma kabına alın. Bir mikser yardımı ile çok az çırpın.

Ardından tüm malzemeleri ekleyin.

Unu kontrollü bir şekilde ve eleyerek ilave edin. Unun miktarı markasına göre değişeceği için ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar eklemeye devam edebilirsiniz.

Hazırladığınız hamuru 20 dakika dinlendirin.

Ardından hamura şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

{ "vars": { "account": "UA-115444419-2" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }